Horvát nyelven imádkoztak, énekeltek

facebook megosztás

Horvát nyelvű misét, majd ifjúsági kórustalálkozót tartottak a Felsőtemplomban. A zenés programon, amelyet második alkalommal hirdettek meg, borsfai, murakeresztúri és tótszerdahelyi diákok vettek részt, de felléptek a kanizsai tamburások is.

Bevonulás közben is horvát nyelven énekeltek ezek a kisgyerekek. Ezúttal a szentmisét is horvátul mutatták be a Felsőtemplomban, a szertartást Antun Hoblaj prelogi esperes celebrálta. Az istentiszteletet ifjúsági kórusok találkozója követte. – Miután második alkalommal szervezünk egy ilyen összejövetelt, bízom abban, hogy ez nemcsak a gyerekeknek, hanem a szülőknek is egy fontos mérföldkő. Nyissunk a horvát hitélet felé. Az anyanyelven való imádkozás, templomi éneklés felé. Ez az alkalom éppen erre jó – fogalmazott Vargovics Józsefné, a Zala Megyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.


A kórustalálkozón a kanizsai tamburások is felléptek

A fellépő gyerekeket családtagjaik is elkísérték. A szülők és a nagyszülők fontosnak tartják, hogy a horvát kötődések ne tűnjenek el a fiatalabb generáció életéből. – Fontos lenne, hogy továbbvigyék ezeket a dolgokat, a kultúránkat, a hagyományainkat ápolni kell. Sajnos a fenyegetettség megvan, mert a fiatalok kevésbé aktívak, mint az elvárható lenne, gondolom én legalábbis – vélekedett Konkoly László.

A program résztvevői azt a missziós keresztet is megnézték, amely az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma. Az ereklyetartóként is szolgáló, 3 méteres kereszt szombaton érkezett a Felsőtemplomba, és hétfőn vitték tovább. Ebből az alkalomból egész hétvégén lelkiségi programokat tartottak a Deák téri templomban.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.