Szalagavató a Mezőben

facebook megosztás

Megkapták az elmúlt éveket szimbolizáló szalagokat a Dr. Mező Ferenc Gimnázium végzős diákjai. Idén 92 tanuló érkezett el élete egyik mérföldkövéhez.  A pénteki ünnepségen a gimnázium igazgatója azt mondta, a szalagavató egy olyan esemény, amely egyben számvetés a diákok és a tanárok részéről is.  - Láttuk felnőni a kicsi diákokat lassan felnőtt emberekké. Ugyanakkor kicsit visszagondolva az elmúlt négy év tartalmára, elmondhatjuk azt, hogy igazán érett, felelősségteljes diákokat sikerült felnevelnünk a szülőkkel együtt a négy év során – mondta el Májer Anita, a Dr. Mező Ferenc Gimnázium igazgatója.

Az ünnepség kezdetét lázas izgalommal várták a végzősök. - Ez minden gimnáziumi tanulónak nagyon nagy dolog. Ez fogja jelképezni majdnem az egész város számára kívül a kabátunkon, hogy mi most ballagunk, most próbálunk elindulni egy nagyobb intézmény felé, ahol megalapoznánk az életünket – fogalmazott Koma Bence.



A szalagavató hagyományosan a nyitótánccal kezdődött.

A diákok háta mögött rengeteg élmény van, a négy év emlékei elkísérik őket a számukra kijelölt úton. - Szerencsés voltam, hogy én a Mező-gimnáziumba jártam. Sok élménnyel gazdagodtam, a közösség nagyon összetartó, mindenki ismer szinte mindenkit. Az iskola, a tanárok és diákok közötti kapcsolat jó, ismerjük egymást, ez szerintem leírhatatlan – hangsúlyozta Hőbér Bence. A szalagavató bál a hagyományos nyitótánccal vette kezdetét, azt követően számos produkciót mutattak be a tanulók a színpadon.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.