Minőséget az asztalra
Sok víz elfogyasztását javasolja az ünnepi menü és a koccintás mellé a szakember. Szerinte legalább az ünnepi asztalra érdemesebb minőségi nedűket választani, de azokból is csak mértékkel fogyasztani. Az egyik italokat forgalmazó cég tulajdonosa azt mondta a Kanizsa Televízió Híradójának, egyre többen figyelnek arra, hogy a különböző fogásokhoz, így a halhoz, húshoz, édességhez milyen italt párosítsanak, mert a jól kiválasztott nedűk kiegészítik és még finomabbá tehetik az ételt. - Zsírosabb, nehezebb ételeket, általában több fogást is elfogyasztunk egymás után, magyarul megmondva, degeszre esszük magunkat, amíg ki nem dőlünk. Nagyon fontos, hogy mindenből együnk mértékkel, a mellé kínált borokkal, pálinkákkal, sörökkel mértékletesen bánjunk, és mindenképpen ajánlom a kedves fogyasztóknak, hogy a vizet ne sajnáljuk magunkból. A borkóstoló és az étel mellé is ugyanolyan fontos a víz, hogy a szervezetünk úgy bánjon az alkohollal, hogy könnyítse a feldolgozását - mondta Horváth Gergő, a Csakazértis Bor & Deli tulajdonosa.