Labdarúgó Magyar Kupa: remek formában lévők találkoznak

facebook megosztás

Szerdán 18 óráról az FC Nagykanizsa labdarúgó együttese a Dunaújváros PASE vendégeként lép pályára a Magyar Kupa legjobb 64 közötti mezőnyében, hogy eldöntsék, melyik csapat juthat a kupaküzdelmek következő fordulójába.


Ekker Milán (piros szerelésben) és játékostársai előtt alighanem harcos kupameccs áll szerdán Dunaújvárosban, a tét a legjobb 32 közé kerülés

Fotó: Gergely Szilárd

Két NB III-as futballcsapatról van szó, ráadásul nem is akármilyen gárdákról, hiszen csoportjukban mindkettő meghatározó: az újvárosiak harmadik helyen állnak a Közép, míg a kanizsaiak a negyedik pozíciót foglalják el a Nyugati csoportban. Dél-zalai futball legénység felnőtt tétmeccsen nem mostanság járt a Duna-parti városban, ezúttal Magyar Kupa-találkozó mérheti össze erejét a két város együttese.

- Hát hogy úgy mondjam, a csapatot nagyon megforgatni nem tudjuk, hiszen amúgy is szűkös a keretünk, ettől függetlenül úgy vélem, kapnak lehetőséget azok a játékosok is, akik eddig annyit nem játszhattak – mondta el Barna László, az FCN vezetőedzője. - Egy biztos, szeretnénk továbbjutni, vagyis az a célunk, ugyanakkor tudjuk, hogy vendéglátónk remek formában van, hiszen utolsó öt bajnoki összecsapását megnyerte. Persze, azt mondom, hogy elvileg mi sem vagyunk rossz szériában, tehát úgy vélem, jó meccs elé nézünk.

Arra a kérdésre, hogy a nagykanizsaiaknak okozhat-e fejtörést, hogy villanyfényes meccsen futballozhatnak, Barna László úgy felelt, alkalmazkodniuk kell nem csupán ahhoz, de az időjáráshoz is, s mivel felnőtt NB-s szinten játszanak, ez a játékosainak már nem jelenthet problémát.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.