Újabb nagyszabású sportrendezvénynek adhat otthont a CsótóNK

facebook megosztás

Ennek érdekében együttműködési megállapodást kötött a KonTuRplusz Egyesület és a Kanizsai Futóklub. A délelőtt aláírt kontraktus egyik fő célja, hogy jövő nyáron egy saját szervezésű terepfutó versenyt tartsanak Nagykanizsán.

Már hosszú ideje segíti egymás munkásságát a KonTuRplusz Egyesület és a Kanizsai Futóklub. A közösen szervezett megmérettetés ötlete nagyjából fél éve merült fel, a fő célja Nagykanizsa és a Csónakázó-tó népszerűsítése a futás szerelmeseinek körében. Ez egy terepfutó verseny lenne, amelynek lényege, hogy különböző távokon használnánk az erdőt és a Csónakázó-tónak a környezetét. S erre szeretettel várjuk majd a családokat, különböző korosztályok képviselőit, versenyzőket, akik az ország minden tájáról jönnek, s akár nemzetközi viszonylatban is. Szeretnénk, ha erre a kezdeményezésre jelentkeznének segítők, támogatók - fogalmazott Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke.


A verseny fő célja, hogy minél több futó ismerje meg a Csónakázó-tó páratlan környezetét

A Csó-tó a helyi futók körében már évek óta nagy népszerűségnek örvend. Az utóbbi időszak fejlesztéseinek köszönhetően a feltételek már ahhoz is adottak, hogy országos, sőt nemzetközi sportversenyeket tartsanak Murafölde ékszerdobozában.Az biztos, hogy a Csó-tó és környezete lesz a helyszín. Ez szívügyünk, hogy a Csó-tónk körül tudjunk futni. Büszkék vagyunk arra, hogy elkészült az új út, ezt is mindenképp be akarjuk venni a programba, de büszkék vagyunk arra is, hogy egy régi, ősi erdő van itt a Csó-tó környezetében, ezt is mindenképpen szeretnénk megmutatni. Nemcsak a kanizsaiaknak, hanem az ország más területeiről vagy a határon túlról érkező futóknak - mondta Léhart Zoltán, a Kanizsai Futóklub alelnöke.

A szervezők távlati terveiben a verseny többnapossá bővítése is szerepel, hogy ne csak futók, hanem biciklisek is megmérettethessék  magukat a Csónakázó-tónál.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.