Fesztivál Kisfakoson

facebook megosztás

Megőrizni és népszerűsíteni az autentikus roma kultúra hagyományait – ez a célja a hétvégén 12. alkalommal megrendezett Roma Fesztiválnak. A zenés programsorozat a falunappal együtt várta az érdeklődőket Kisfakoson.

Egy budapesti zenész család, a Karaván Família különböző műfajokat ötvöző, de a cigány népzenei világot hitelesen képviselő műsorával kezdődött a Roma Fesztivál Kisfakoson. A nap folyamán még számos más fellépőt vártak.


A Karaván Família régi és új dalait egyaránt előadta Kisfakoson

– A kisfakosi városrészben második alkalommal rendezzük meg ezt a napot, ennek több oka is van. Sok roma él itt, de mi elsősorban a nem romáknak szeretnénk bemutatni a kultúránkat, és szeretnének, ha velünk együtt örülnének ennek a műsornak és a rendezvénynek – fogalmazott Nagy József György, a Demokratikus Roma Vezetők Szövetségének elnöke.

A Roma Fesztivál szomszédságában a falunapi főzőversenyt tartották. Az egyik csapat például csülkös pacalt készített – a receptet dicséri, hogy a bogrács szinte percek alatt kiürült.


Bónyai Lászlóék csülkös pacalja titkos recept alapján készült

– Van egy kis titok a receptben. Nem mindent csinálunk ugyanúgy, mint mások. Van egy pörkölt alapunk, de a többi titok, nem árulhatom el, de ettől finom – nyilatkozta Bónyai László.

A gyerekek jó kedvéről vásárfia és pónilovaglás gondoskodott. A programok célja a közösségépítés volt, valamint az autentikus roma hagyományok megőrzése és népszerűsítése.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.