Köszöntötték az egészségügyi alapellátásban dolgozókat

facebook megosztás

1992 óta ünneplik a magyar egészségügy napját, mégpedig Semmelweis Ignác születésének július elsejei évfordulóján. Ez alkalomból tegnap az egészségügyi alapellátásban dolgozókat köszöntötték a Honvéd Kaszinóban. – Ők bennünket szolgálnak itt, Nagykanizsán, és a környezetünkben élőket, a hétköznapokon és a hétvégeken, az ügyeletben. Úgy gondoljuk, hogy nekünk ezt el kell ismerni, ha csak néhány szép gondolattal és szóval történik meg – egyfajta erkölcsi elismerésként – az is nagyon fontos – mondta Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, hogy büszkének kell lenni azokra az egészségügyi dolgozókra, akik minden nap fáradhatatlanul végzik munkájukat. – Egy-egy ilyen nap alkalmával ezt kell megköszönni. És a „kell-t”, azt nem a szó szoros, követelőző értelmében kell érteni, hanem a hála motivációjából. Ugyanis meg kell köszönni mindazt a tevékenységet, amit önök végeznek, mert nem csak napi nyolc órát dolgoznak, nem tudják letenni a lapátot, nem tudják lekapcsolni a gépet, mert önök akkor is egészségügyi dolgozók, ha bezárták maguk mögött a rendelő ajtaját és elmentek haza – fogalmazott Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.


A Semmelweis-napi ünnepségen a hagyományoknak megfelelően a kiemelkedő szakmai munkáért elismerő okleveleket is átadtak

A Semmelweis-napi ünnepségen elismerő okleveleket is átadtak azoknak, akik munkájukkal, odafigyelésükkel kiemelkedően végzik hivatásukat. – Ezen alkalomból megköszönjük az egész éves munkájukat. Azt a hozzáadott értéket, amit ők nap mint nap nyújtanak a nem mindig optimális körülmények között. Minden évben úgy igyekszünk, hogy minden szakmai területről az elmúlt év egy-egy dolgozóját emeljük ki – hangsúlyozta Stimeczné Dr. György Bernadette, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetője.

Idén tizenhárman vehettek át elismerő oklevelet, köztük háziorvosok, fogorvosok, asszisztensek, ápolók és védőnők. Az egészségügyi szakdolgozói kamara Zala megyei szervezetének kitüntetését pedig Virthné Szabó Katalin, a 12-es vegyes háziorvosi körzet ápolónője kapta.

Elismerő oklevelet kaptak:

Dr. Vass Tamás fogszakorvos

Dr. Szokola Ágnes házi gyermekorvos

Dr. Tóth Éva háziorvos

Dr. Beznicza Ernesztina nyugalmazott háziorvos

Kovácsné Tóth Katalin ápolónő

Cserfőné Holló Magdolna fogászati asszisztens

Radics Andrásné ápolónő

Megyesi Krisztina ápolónő

Salamon Bernadett fogászati asszisztens

Kránicz Józsefné területi védőnő

Mikó Andrea területi védőnő

Kéryné Grommer Melinda iskola védőnő

Kardos Beáta Erzsébet ifjúsági védőnő

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.