A Hunyadiak nyomába eredtek a Kiskanizsai-iskola hetedikesei

facebook megosztás

Hunyadi János és fia, Mátyás nyomába eredtek nemrég a Kiskanizsai-iskola hetedik osztályosai. A Határtalanul! programnak köszönhetően a diákok egy hetet tölthettek Erdély tájain. – Nekem a Békás-szoros tetszett a legjobban, mert csodálatos látvány tárult elénk. A sziklák nagyon megfogtak és a folyó, ami mellettünk csergedezett nagyon szép volt – árulta el Németh Panna, a Kiskanizsai-iskola tanulója. 


Az erdélyi kirándulás projektzáró rendezvényén élményeikről meséltek az utazáson részt vett hetedikesek

A tanulmányi kiránduláson egyebek mellett ellátogattak Aradra, Gyulafehérvárra és Segesvárra is, valamint Böjte Csaba dévai és szovátai gyermekotthonát is felkeresték a fiatalok. – Csaba testvér alapította ezeket a gyermekotthonokat. Ezt azért tette, hogy a gyerekeket, akik az utcán éltek összeszedje és gondozásba kerüljenek. A szovátai gyermekotthonba is ellátogattunk. Mindkét helyen ajándékokat adtunk, majd a dévaiban az egyik ott nevelkedett lány beszélt arról, hogy hogyan telnek az ünnepek, milyen kapcsolatban vannak egymással és milyen ott élni – mondta Poszavecz Rebeka, a Kiskanizsai-iskola tanulója.

Az utazás összekovácsolta a két hetedikes osztályt, és a fiataloknak felejthetetlen élményekben volt részük. – Én úgy gondolom, hogy a történelmi látásuk, a szemléletmódjuk, az irodalmi, az ének-zenei, a képzőművészeti tudásuk is nagyon sokat alakult és fejlődött ebben az időszakban. A gyermekotthonok pedig felejthetetlen élmény volt számukra. Úgyhogy emberileg biztos sokat épültek belőle – fogalmazott Hosszú Ágnes, a Kiskanizsai-iskola tanára. Az erdélyi kirándulás projektzáró rendezvényén élményeikről meséltek az utazáson részt vett hetedikesek, valamint egy kiállítás is nyílt az intézményben.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.