A Szentlélekben megerősödve

facebook megosztás

A református gyülekezetben konfirmáció volt, a Felsőtemplomban pedig bérmálást tartottak a hétvégén. Ezeken a szertartásokon fogadják az egyházak a felnőtt tagjaik közé a hitükben megerősített fiatalokat.

A református istentiszteleten keresztelőt is tartottak, 18-an pedig konfirmáltak. Hella Ferenc lelkipásztor nekik azt üzente: bár ma nem divat őszintén beszélni, mégis jó, ha valaki tud mesélni a lelkéről, a lelkéből.


A református gyülekezetben tizenöt gyermek és három felnőtt konfirmált

– Olyan jó, hogy ha érzitek az Isten szeretetét a szívetekben, a lelketekben, akkor arról mertek beszélni. Meritek megélni a hiteteket. Meritek összekulcsolni a kezeteket imádságra egy evés előtt, elcsendesedve, akár egy közösségben is – fogalmazott.

A konfirmálók emléklapot, énekeskönyvet és egy Bibliát kaptak ajándékba a gyülekezettől.

Vasárnap délután a Felsőtemplom is ünnepelt. A Jézus Szíve Egyházközség mintegy nyolcvan fiatalja várta, hogy a bérmálás szentségében részesüljön. Számukra dr. Rumszauer Miklós fogalmazott meg útravaló gondolatokat a Szentlélek befogadása kapcsán.


A bérmálás a katolikus egyházban a keresztény nagykorúság és a Krisztus melletti elköteleződés jele

– A Szentlélek már korábban jelen volt az egyházban, korábban ott volt a tanítványokban, csak nem volt láthatóan jele. Pünkösdkor ez a többlet érkezik meg: a Szentlélek látható lángnyelvek formájában megjelenik, erővel és hatalommal tölti be a tanítványokat. Azokat a tanítványokat, akik egészen addig féltek – mondta a bírósági helynök atya.

A bérmálás a katolikus egyházban a hét szentség egyike, a keresztény nagykorúság és a Krisztus melletti elköteleződés jele.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.