Hegyikerékpáros verseny a Csónakázó-tónál

facebook megosztás

250 hegyikerékpáros mérte össze tudását a Csónakázó-tónál. Az idei XCO kanizsai nagydíjon már olimpiai kvalifikációhoz szükséges pontokat gyűjthettek a versenyzők, így a sportág legjobbjai is megmérettették magukat Magyarország első nemzetközi színvonalú, épített mountainbike pályáján.

A 9 évesnél fiatalabb fiú bringások rajtjával kezdődött a 2019-es XCO verseny a Csónakázó-tónál. A felnőtt futamok tétjét idén tovább növelte, hogy olimpiai részvételhez szükséges pontokat is gyűjthettek a legjobbak a kanizsai versenyen. – Országon belül elég komoly versenynek számít a kanizsai. Ez egy nemzetközi C2-es minősítő verseny junior kategóriában, a 17-18 éveseknél és a felnőtt versenyzőknél, fiúknál lányoknál egyaránt. Magyar viszonylatban ez egy igen komoly pálya, már a nemzetközi szintű pályákra hajaz: ugratókkal, sziklakerttel, gyökerekkel és technikás kanyarokkal, meredek emelkedőkkel. Nagyon sok emelkedő van benne. Rövid, de intenzív és meredek. 4.2 tized kilométer egy kör és 170 méter szintemelkedés van benne – fogalmazott Búr Zsolt, a verseny szakmai igazgatója.


A szervezők azt tervezik, jövőre ismét lesz kanizsai nagydíj, amely még rangosabb lehet (Fotó: Gergely Szilárd)

Az idei kanizsai futamra ukrán, szlovák, román és osztrák versenyzők is érkeztek. A szervezők azt tervezik, jövőre ismét lesz kanizsai nagydíj, amely még rangosabb lehet. –  A célunk az, amit már az idei versenyünk megszervezése előtt eldöntöttünk, hogy jövőre még egy szintet szeretnénk lépni és C1-es versenyt fogunk rendezni. Ezen leszünk teljes erőnkkel – említette Csielka Márk fő szervező.

A résztvevők 19 kategóriában versenyeztek idén. A legjobbaknak járó elismerést Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő adta át.

250 hegyikerékpáros versenyzett a Csónakázó-tónál

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.