Sütőtök party
Sütőtök party volt tegnap Nagykanizsán. Most van a szezonja a sütőtöknek, mely kezdi elfoglalni méltó helyét a magyar gasztronómiában. Számtalan módon elkészített változatát lehetett megkóstolni az egészséges alapanyagnak, akinek pedig kedve volt hozzá, a helyszínen megfaraghatta a család töklámpását is.
Remek hangulat és élőzenei kívánságműsor várta a látogatókat, vásárlókat a Kanizsa Centrum III. Sütőtök partyján. Az egyik legegészségesebb termény, a sütőtök számtalan elkészítési lehetőségére hívta fel a figyelmet a rendezvény. Receptekkel, otthon készített sütőtökös ételekkel lehetett jelentkezni és nevezni a versenyre, a legjobb ételeket a rendezvény végén díjazták is. Lenyűgöző változatosságban kínálták a készítők a tökből készült ételeket, még kocsonya is ízesíthető a sütőtökkel. De volt tökfaragó verseny is, hiszen az utóbbi években elterjedt Halloween-ünnepnek elmaradhatatlan kelléke a töklámpás.
A rendezvény körítése is a Halloweent idézte, hiszen az érdeklődők között boszorkányok is feltűntek. - Nagyon szeretjük a gyerekeket, ugye a Játékboxban dolgozunk, és az idén úgy döntöttünk, hogy boszorkányok leszünk, de jó boszorkányok - mondta Csetényi Krisztina.
A gasztronómiai változatosság bemutatása mellett a töklámpás faragásának élményét is kínálta a rendezvény. Ennek több száz éves hagyománya van Magyarországon. - Azt gondolom, hogy a Halloweennak talán egy kicsit kevésbé hangsúlyos szerepe van a mai napon, azt meghagyjuk az amerikai szokásoknak és hagyományoknak, mi inkább a tökfaragás, a töklámpáskészítés témájában mozgunk a mai nap, és e tekintetben vártuk ide a mai napra a családokat, hogy töklámpásokat alkossanak, faragjanak, vicceseket, ijesztőeket, rémisztőket, mécseseket helyezzenek el bennük és utána vigyék haza az otthonaikba igazi meleg, őszi hangulatot varázsolva - fogalmazott Vörös Vivien szervező.
200 sütőtök várta a kreatív faragókat, és igazi fesztiválhangulat a látogatókat a III. Sütőtök partyn.