Népi szokások és gasztronómia

facebook megosztás

Tökfesztivált tartottak a Kertvárosi Óvodában. A program fő célja, hogy a tökhöz köthető magyar népi szokásokat és gasztronómiai különlegességeket megismertessék és megszerettessék a gyerekekkel. A családi nyílt nap programjait az óvoda vezetősége a szülőkkel együttműködve dolgozta ki.

– Köztudott, hogy az Árpád-házi királyok idejében, Salamon király korában is létezett már a töklámpás. A két fő jelképünk az idei délutánon a töklámpás és a tűz. Négy programmal készültünk a gyerekeknek az óvoda épületén belül. Van egy tök jó meseszobánk, ahol dramatizálás és bábozás van a gyerekeknek. Aztán van egy kóstolónk, egy kis tök jó teaházunk, ahol a gyerekek a sütőtök ízével, sütőtök pürével, sült tökkel ismerkedhetnek, sült gesztenyét is kapnak. Aztán van egy tökdobálónk, ahol mozgásos játékokkal várjuk a gyerekeket, és a negyedik helységben, a tökéletes varázslatokban kézműves foglalkozással kedveskedünk szülőknek, gyerekeknek - mondta Nagy Bernadett, a Kertvárosi Óvoda vezetője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.