Elindult a Szeniorok Iskolájának 12. szemesztere

facebook megosztás

A polgármester is köszöntötte a Szeniorok Iskolájának kétezredeik beiratkozóját, Soósné Gallay Irént. A 85 éves hölgy – aki a 12. szemeszter legidősebb diákja – informatikát tanul majd a gimnazistáktól. – Meg akarom ismerni még jobban a számítógépet, mint amennyire eddig megismerkedtem vele. Érdekel az egész informatika, ami beletartozik, minden érdekel - mondta Soósné Gallay Irén. 



Soósné Gallay Irén informatikát fog tanulni a Szeniorok Iskolájának 12. szemeszterében Fotó: Bakonyi Erzsébet

A város vezetősége és az idősügyi tanács által szervezett tanfolyam sikerét jól jelzi, hogy még a 12. félévre is 79 kanizsai nyugdíjas jelentkezett. Dénes Sándor szerint a kurzus sikerének egyik kulcsa a generációk találkozása. – Talán még az ötletadók sem gondolták azt, hogy lesz majd 12. szemeszter, és hogy több ezren végzik el azt az iskolát, ezt a 30 órás ingyenes tanfolyamot. Ami ebben különösen fontos, hogy generációk találkoznak, amint beindul az oktatás - fogalmazott a polgármester.

A Szeniorok Iskolájának tanórái, az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is a BLG-ben, a városi könyvtárban és a Dr. Mező Ferenc Gimnáziumban lesznek.  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.