Rendhagyó történelemórák

facebook megosztás

Még a revolverről is hallhattak a rendhagyó történelemórán a gelsei diákok. Az iskola vezetői számára fontos, hogy a gyerekek minél több érdekes és hasznos információt kapjanak a magyar történelemről. Valamennyien úgy gondoljuk az iskolánkban, hogy nagyon fontos megismerni a múltunkat, hagyományainkat, azért, hogy erre építkezhessünk. Számunkra nem elég, hogy mi ismerjük a történelmet, szeretnénk átadni a gyerekeink számára is - fogalmazott Gigler László igazgató.

Az iskolában már tartottak hasonló rendezvényeket, ezeknek köszönhetően pedig több diák érdeklődését is felkeltette a katonai, honvédelmi pálya. Én a honvédségi pályán szeretném folytatni a tanulmányaimat, s én nagyon örülök neki, hogy eljöttek ezt bemutatni a többi diáknak is, mert én ezt nagyon fontosnak tartom. Fontos, hogy ők is belelássanak ebbe a világba - mesélte Dékány Jázmin, az iskola tanulója.

A diákok nem csak a két világháborúban használt fegyvereket, illetve harci cselekményeket ismerhették meg, a vendégek még a leventemozgalomban használt puskát is bemutatták a fiataloknak. Azt mutatjuk be, hogy ezekkel mit csináltak, s azt is, hogy miként kellett felöltözni, hiszen a gyerekek is felvehetik az első és második világháborús ruhákat. Ennek mindig nagy sikere van. Azt persze mindig elmondom, hogy ezeknek a fegyvereknek minden darabja hatástalanított, fegyverszakértői igazolásuk van. Tehát a szülők is megnyugodhatnak, ha látnak egy ilyen képet, ahol a gyerekeknél egy nagy első vagy második világháborús puska van. Ők ezeket nyugodtan kézbe vehetik, hiszen, hacsak nem ejtik a lábukra, akkor nem lesz semmi bajuk tőle - nyilatkozta Druskóczi István, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Zala megyei szervezetének tagja.

A rendkívüli történelemórákon minden felsős osztály részt vett, a jelentkezők pedig fel is próbálhatták az első és második világháborúban használt magyar katonai egyenruhákat.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.