XXIV. alkalommal rendezték meg a Nemzetiségi Napot

facebook megosztás

Hagyományosan az ünnepek előtt rendezte meg Nemzetiségi Napját a Roma Nemzetiségi Önkormányzat. – Év vége van, ilyenkor úgy gondoljuk, hogy egy pillanatra meg kell állnunk és köszönetet kell mondanunk azoknak az együttműködési partnereinknek, azoknak a segítőinknek, akik egész évben segítik a mi munkánkat. Ezért rendezzük meg ezt a Nemzetiségi Napot – fogalmazott Lendvai Ferenc, a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A XXIV. alkalommal megtartott eseményen az oktatásban, a felzárkóztatásban és a roma kultúra népszerűsítésében elért eredményekről is szóltak. – Én azt kívánom mindannyiunknak, hogy egy-egy ilyen alkalommal, majd a 25., 26., 27. alkalommal – hiszen remélem, hogy folyamatosan, következő években is önkormányzati lehetőséget megtartva megrendezik ezt a roma önkormányzati Nemzetiségi Napot, és évről-évre mindig többről és jobbról, jobb helyzetről tudjanak beszámolni – mondta el Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő. 



Az est folyamán a Nemzetiségi Díjakat is átadták

Dénes Sándor polgármester kiemelte, hogy a város és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat már hosszú ideje jó kapcsolatot ápol egymással. – Szeretném megköszönni az együttműködést a Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak és azt kívánom, hogy ez a jövőben is legyen hasznos. Mi pedig keretek között segítsük és támogassuk nemcsak a város, hanem akik itt vannak segítők, szponzorok, vállalkozók – mondta Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere. Az est folyamán a Nemzetiségi Díjakat is átadták. A 24 évvel ezelőtt alapított elismerést idén Dénes Sándor, Berényi Csaba, Ormándi József és Varga István, valamint Dr. Molnár József kapta.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.