Ételek, amelyek segíthetnek a krónikus gyulladás és a cukorbetegség megelőzésében

facebook megosztás

A cukros, zsíros ételek felboríthatják a bélflóra egyensúlyát és gyulladásokat okozhatnak a szervezetben. Mutatjuk, mit érdemes enni ezek helyett.

„A krónikus gyulladások gyakran hosszú ideig tünetmentesek, mégis komoly terhet rónak a szervezetre, és hozzájárulhatnak számos betegség, például a 2-es típusú cukorbetegség, egyes neurodegeneratív és autoimmun kórképek, illetve szív- és érrendszeri problémák kialakulásához. A megelőzésben és a tünetek enyhítésében kulcsfontosságú lehet a gyulladáscsökkentő táplálkozás” – írta közelmúltbeli Facebook-posztjában a Rizikometer a német ÖkoTest cikkére hivatkozva.

Jótékony hatású rostok

Ha támogatnád a bélflórádat és az immunrendszeredet, akkor rostban gazdag, többnyire növényi alapú étrendet ajánlott követned. Fogyassz sok teljes értékű gabonát, hüvelyes zöldséget, valamint omega-3 zsírsavakban gazdag étet – például diót, lenmagot vagy tengeri halakat. stb.). Ezenkívül a minőségi növényi olajok, illetve egyes fűszerek – úgymint a kurkuma, a gyömbér és az oregánó – is segítenek a gyulladások visszaszorításában.

Természetes gyulladáscsökkentők a tányéron

Kiemelt figyelmet érdemelnek a természetes gyulladáscsökkentő hatású, bioaktív anyagokkal teli, antioxidánsokban gazdag gyümölcsök és zöldségek is. Ezek közé tartoznak egyebek mellett az alábbiak:

  • áfonya,
  • brokkoli,
  • cékla,
  • citrusfélék,
  • cseresznye,
  • hagyma,
  • paradicsom,
  • spenót.

hazipatika.com

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.