2025-ben is keresik a Balatonon az Év Strandételét

facebook megosztás

Tizenegyedszer rendezi meg a többek közt vendéglősöket, borászokat tömörítő Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt a Balaton körül – jelentették be a Facebookon

A cél, hogy olyan ételeket ajánljanak a nyaralóknak, amik egészségesek, jó minőségűek, lehetőleg környékbeli vagy regionális alapanyagokból készülnek, egyszerűek, kreatívak, nyáriasak, gyorsan elkészíthetők, elvitelre is alkalmasak és persze szerepeljenek a hely általános kínálatában. Nem kell feltétlen partinak lennie a nevezőnek, a parttól kissé távolabbi vendéglátóhely is indulhat. Így fogalmaz a közlemény:

„Azok az ételek esélyesek a győzelemre, melyeket bármelyik strandbüfében vagy tóparti bisztróban el lehet készíteni, így a receptet máshol is átvehetik, ezzel megújítva a strandgasztronómiát. Nevezni továbbra is lehet levessel, főétellel és desszerttel egyaránt. Ezek alól természetesen a klasszikus strandételek (pl. sült kolbász, lángos, palacsinta) sem kivételek, amennyiben valahol máshogy, illetve sokkal jobban készítik a megszokottnál.”

A fődíj mellett idén is külön díjat kap a strandbüfé és a bisztró kategória, de vegetariánus/vegán különdíjat is kiosztanak, ha lesz értékelhető étel a nevezettek közt. Július 15-ig lehet nevezni, ezután előzsűrizi a Kör az ételeket, majd egy shortlistet összeállít a döntősökből. Augusztus elején egy séfekből és újságírókból álló zsűri körbekóstolja a döntős ételeket, majd augusztus 7-én kiosztják a díjakat. 

A közlemény arra is kitér, hogy a csónak formájú ételeket szeretnék népszerűsíteni idén, amilyen a török pizza is. Az Év Beach Food csónakja kategóriában ezt is díjazni fogják.

telex.hu

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.