Újra vezeti csoportját az FC Nagykanizsa - frissítve!

facebook megosztás

Nyert, és újra az élre állt az FC Nagykanizsa. Gabala Krisztián együttese vasárnap a sereghajtó Dunaföldvárhoz látogatott. Az esélyesebb dél-zalai csapat ugyan szoros meccsen, 1-0-ra tudott győzni, de a PMFC-Kaposvár döntetlenjének köszönhetően, a Kanizsa vezeti az NB III. Dél-Nyugati csoportját. 

Nehéz talajú pálya és visszafogott érdeklődés fogadta az együtteseket Dunaföldváron. A hazai csapat a legutóbbi kiírásban történelmi sikert ért el, hiszen újoncként, sokáig harcban állt a dobogóért, végül az ötödik helyen zárt. Nyáron azonban a teljes gárda távozott, az új keret pedig zömében fiatalokra épül és eddig mindössze 2 pontot szerzett, 9 meccsen. 

Ennek ellenére az első játékrész gyakorlatilag esemény nélkül telt, a labda többet volna a Kanizsánál, de igazi ziccere nem adódott Gabala Krisztián csapatának. László Dávid elfutásaiban ugyan volt veszély, de az ő megoldásai sem ültek. Nem járt messze a góltól az első félidő végén Csörgő Raul sem, aki Lászlóval játszott jól össze, de a lövése elkerülte a kaput. 

A második félidő aztán úgy kezdődött, ahogy a kanizsai szurkolók remélték, vendég góllal, egy jól ismert figura végén.  

Csörgő Raulnak ez volt a második gólja kanizsai mezben. Néhány perccel később ismét ő volt a főszereplő, akkor Ekkertől kapott jó labdát, majd csak szabálytalanul tudták megállítani a hazai védők, így büntetőt kapott a Kanizsa. A labda mögé, akárcsak a két gárda legutóbbi összecsapásán, ezúttal is Kovalovszki Máté állt. 

A kimaradt tizenegyes után nyílt maradt a meccs, és ez némileg felrázta a hazaiakat, akik egy lesgólig el is jutottak, Rónaszéki kipattanóját Csoma-László lőtte Mészáros kapujába. 

Újabb érvényes gól nem esett, így maradt a 0-1. A meccs után Nyilasi Bálint megdicsérte az övéit, hiszen a hazai tréner szerint a fiatal csapata nagyot küzdött és rászolgált volna az 1 pontra. 

– 17-18 éves srácok zömében a csapatom tagjai, nekik csak azt tudom mondani, amit elvégeznek edzéseken, kemény munka, abból nem lehet engedni. Hiszen látszódnak a jelek, hogy fejlődnek. Nekünk nem is a Nagykanizsát, a Kaposvárt, az Iváncsát kell megvernünk, de nyilván minden meccshez úgy állok hozzá, hogy nyernünk kell. Nekünk a mi szintünkön lévő együttesektől kéne pontokat szerezni – mondta el Nyilasi Bálint, az FC Dunaföldvár vezetőedzője. 

A Kanizsa részéről Bene Gábor nyilatkozott. Az asszisztensedző elmondta, nem lehet minden mérkőzésen sziporkázó játékot elvárni, a játékosok hozzáállása azonban rendben volt, ennek köszönhető, hogy nem túl jó teljesítménnyel is sikerült megszerezni a 3 pontot.

– Ez a 3 pont a bajnokságot tekintve ugyanannyit jelent. Nyilván szeretnénk mi is, ha folyamatosan nagyon jól játszana a csapat. Ez ma nem feltétlenül valósult meg, bár azt tegyük hozzá, s nem szeretek külső körülményekkel foglalkozni, de nem minden feltétel volt adva, nehéz pálya volt. S az ellenfélnek is gratulálok, mert a tabellán elfoglalt helyezésüknél többre hivatottak – fogalmazott Bene Gábor, az FC Nagykanizsa asszisztensedzője. 

Bene Gábor szavait aztán az élet igazolta, hiszen a 16 órás rangadón a PMFC döntetlent játszott a Kaposvárral, így a földvári győzelmének köszönhetően, újra az FC Nagykanizsa a listavezető. Vasárnap pedig rangadó következik, hiszen akkor a pécsiek látogatnak az Olajbányász-stadionba.

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

foci

Az NB III. tizedik fordulójában Dunaföldvárra látogatott Gabala Krisztián együttese. A házigazdák a legutóbbi kiírásban történelmi sikert értek el, hiszen újoncként, sokáig harcban a dobogóért, végül az ötödik helyen zártak. Nyáron azonban a teljes csapat távozott, az új keret pedig csak a fiatalokra épül, jelenleg sereghajtó a Dél-Nyugati csoportban Nyilasi Bálint csapata.

A kezdőnk a következő volt: 

Mészáros - Ekker, Kovalovszki, Szanyi, Lakatos, - Szökrönyös, Godzsajev, Terbe,-  Kovács, Csörgő, László 

Ahogy az várható is volt, nehèz talajú pályán fogadta az együtteseket, és mondhatni elég visszafogott érdeklődés. Nagyjából 70-80 fő nézte a helyszínen a meccset, de ennek a tábornak a zöme a Kanizsa sikeréért szorított. A vendég drukkereknek azonban sokáig nem volt sok okuk a tapsra, hiszen összefüggő játék nem igazán alakult ki az első játékrészben. A labda a Kanizsánál volt többet, László Dávidnak akadt nèhány veszélyes elfutása, de komoly helyzet nem adódott.

Aztán a második játékrész rögtön góllal indult: Csörgő Raul előzte meg a hazaiak rosszul kilépő kapusát, Kovácsot ès fejjel szerezte meg a vezetést és a második kanizsai gólját. Aztán szintèn Csörgő harcolt ki egy büntetőt, a tizenegyest azonban Kovalovszki a lècre vágta. A földvári származású játékos a két együttes legutóbbi találkozóján is odaállt a tizenegyes mögé, a történelem azonban ismételte önmagát, hiszen akkor is hibázott a kanizsai CsK. A folytatásban hazaiaknak volt egy lesgólja, de több találat már nem esett, maradt a 0-1 az igencsak alacsony színvonalú meccsen. 

Nagy futballközhely, hogy ezért is 3 pont jár, ami most különösen jól is jött, hiszen a forduló rangadóján a PMFC 1-1-re végzett a Rákóczival, így újra az FC Nagykanizsa nevével kezdődik a harmadosztály Dél-Nyugati csoportja. S egyáltalán nem elhanyagolható tény, hogy jövő héten a Munkás utazik dél-Zalába, így jövő vasárnap fontos rangadó vár Gabala Krisztián csapatára. 

M-B.GY.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.