Új külsőt kap a K&H SZÉP-kártya

facebook megosztás

Októbertől megújul a K&H SZÉP-kártya: a letisztult design mellett a kártya szélei is színezést kapnak. Az év első 9 hónapjának eredményei alapján a K&H SZÉP-kártya forgalma megközelítette a 23 milliárd forintot.

Októbertől új külsővel jelentkezik a K&H SZÉP-kártya: az új sorozatnál a bankkártyatermékekhez igazodó egyszerű, letisztult design mellett a kártya szélei is színezést kapnak, így a fizikai kártya feltűnőbb lesz a pénztárcában. A K&H SZÉP-kártyát országszerte több mint 43 ezer elfogadóhelyen lehet alkalmazni, a szolgáltatók többségénél már digitális fizetéssel is.

Ismét újdonság várja a K&H SZÉP-kártya-birtokosokat: a piacon egyedülálló, tavaly bevezetett digitális fizetési lehetőség után most a fizikai kártya is megújul. Az új design illeszkedik a többi kártyatermék sorába, azaz egyszerű és letisztult külsőt kapott, de színében eltér, hogy megkülönböztethető legyen a normál bankkártyáktól.

Emellett az új sorozatnál már a kártya szélei is színezést kapnak, a cián színű élekkel feltűnőbb lesz a pénztárcában, így fizetésnél könnyebb lesz kiválasztani a megfelelő kártyát.

Az év első 9 hónapjának eredményei alapján a K&H SZÉP-kártya forgalma megközelíti a 23 milliárd forintot, ami elmarad a tavalyi év hasonló időszakától, amikor is 23,5 milliárd forint volt a forgalom. A különbség oka egyértelműen az, hogy tavaly augusztustól kezdődően egészen év végéig hideg élelmiszer vásárlására is fel lehetett használni a juttatást, míg idén ez elmaradt. Ez az elérhető egyenlegen is jól látható, hiszen míg tavaly szeptemberben 6,3 milliárd forint volt a kártyabirtokosok által felhalmozott összeg, addig ez most megközelíti a 7,1 milliárd forintot.

A több mint 43 ezer K&H SZÉP-kártya-elfogadóhely között fokozatosan növekszik azoknak a száma, ahol már érintésmentesen – vagyis mobiltelefonnal és okoseszközökkel – is lehet alkalmazni a fizetési eszközt. A kártyakibocsátók közül egyedülállóan – már idén április óta elérhető – innovatív, digitális fizetési megoldást jelenleg közel 20 ezer helyen tudják használni azok a kártyabirtokosok, akik K&H-bankszámlával is rendelkeznek, illetve Apple Watch okosórájuk vagy iOS / Android operációs rendszerrel futó, NFC funkcióval rendelkező telefonjuk van. Az érintésmentes K&H SZÉP-kártya-fizetést szeptember végéig 80 ezer tranzakció esetén használták.

Csaknem duplázott az első fél évben a K&H

A K&H Bank 66,9 milliárd forintos, adózás utáni eredményt ért el 2024 első hat hónapjában, ami 87 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. „2024 első fél évében ismét meggyőző pénzügyi teljesítményt nyújtottunk. Minden üzleti területen sikeresek voltunk: két számjegyű növekedést értünk el a betétek, befektetések és hitelek terén, pénzügyi alaptevékenységeink adózás utáni nyeresége pedig a kormányzati intézkedések hatásától megtisztítva 20 százalékkal növekedett. Az első fél évben ügyfeleink száma elérte a 990 ezret, ami 5 százalékos bővülés 2023 júniusához képest” – mondta el az eredmények kapcsán Guy Libot, a K&H csoport vezérigazgatója. A rendszeres jövedelemátutalással rendelkező ügyfelek száma – tette hozzá – meghaladta a 613 ezret június végén, ami éves szinten 6 százalékos bővülés.

vg.hu

(Kép: MTI/Róka László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.