Pap Évával találkozhattak a kanizsai könyvtár olvasói

facebook megosztás

Pap Évával találkozhattak a kanizsaiak tegnap délután a Halis István Városi Könyvtárban. Az író-olvasó találkozón az alkotó egy kötetlen beszélgetés formájában igyekezett bevezetni az olvasókat a munkájába, de érdekes történeteket is megosztott az érdeklődőkkel.

Igyekszem jó hangulatúvá tenni a beszélgetéseket, humort és anekdotákat belevinni, amik kapcsolódnak az írás folyamatához – fogalmazott Pap Éva az író-olvasó találkozói kapcsán. Mint azt elárulta, a résztvevők leggyakrabban az inspirációjára és a történetek eredetére kíváncsiak. A szegedi születésű író azt is elmondta, szabadkai származású férje sok tekintetben motivációt jelent számára.

– Nagyon megragadott engem a határon túli emberek világa és a balkáni kultúra. E között és magyarországi olvasók között igyekszem egyfajta kulturális hidat teremteni, hogy megmutassam, bemutassam ez a kultúrát – árulta el Pap Éva. 

halis

A kanizsai olvasók előszeretettel keresik Pap Éva munkáit a könyvtár polcain, és ahogy Bognár Csilla fogalmazott: igyekszünk elhívni azokat a szerzőket, akik a kortárs magyar irodalomban szerepet játszanak.

– Hogy az olvasóink megismerjék, azok is, akik esetleg olvastak tőle könyveket, de azok is megismerjék, akik most még ismerkednek az ő írói stílusával vagy a könyveivel – mondta el Bognár Csilla, a Halis István Városi Könyvtár csoportvezetője.

Bognár Csilla hozzátette, azt tapasztalják, egy-egy ilyen találkozó még népszerűbbé teszi az adott író munkáit, hiszen mint azt megtudtuk, céljuk, hogy a magyar irodalmat népszerűsítsék a bibliotéka látogatóinak körében.

T.CS.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.