Letette ünnepélyes esküjét Zalakaros képviselőtestülete

facebook megosztás

Megalakult az új testület Zalakaroson. Az ünnepélyes eseményt kedd reggel tartották a fürdővárosban, ahol Czirákiné Pakulár Judit polgármester és a képviselőtestület tagjai is letették esküjüket, valamint megválasztották az alpolgármestert, aki Czimondor Nándor lett.

Az ünnepélyes alakuló ülés a törvényi előírásoknak megfelelően zajlott, így az új testület és az érdeklődők is hallhatták egyebek mellett a Helyi Választási Bizottság beszámolóját. A választás hétvégéje izgalmas volt a fürdővárosban, hiszen Novák Ferenc 14 évig töltötte be a polgármesteri tisztséget, nagy tiszteletnek örvendett, így kihívójával, Czirákiné Pakulár Judittal szinte fej fej mellett haladtak június 9-én a voksolások tekintetében. 

- 24 szavazattal sikerült őt megelőznöm, ami azt gondolom egy nagyon nagy eredmény, hiszen az ő munkáját nagyon sokan tisztelték és elismerték. Úgyhogy én ezt teljes egészében annak tudom be, hogy sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy kicsit irányváltás szükséges, kicsit fel kell, hogy pörgessük Zalakaroson a dolgokat, és ebben az én személyemben láttak garanciát – mondta el Czirákiné Pakulár Judit, Zalakaros polgármestere. 

zalakaros

Az alakuló ülésen Czirákiné Pakulár Judit a polgármesteri programját is ismertette. Mint fogalmazott: a következő öt év alapjának az együttműködést tartja.

- Én azt gondolom, hogy egy komoly képviselőtestületet kaptam, akikkel meg kell keresnünk azokat a közös pontokat és azokat az együttműködési lehetőségeket, amelyek mentén ténylegesen Zalakaros fejlődését tudjuk szolgálni. Teendő az rendkívül sok van – fogalmazott a polgármester.  

Az előzetes egyeztetések után Czirákiné Pakulár Judit Czimondor Nándort kérte fel alpolgármesterének, aki elfogadta a jelölést és a képviselőtestület is bizalmat szavazott neki. Zalakaros új polgármestere a szerdai Kibeszélő című közéleti magazinműsor vendége lesz.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.