Faültetés diákokkal – Szivárvány EGYMI fiataljainak is köszönhetően szépül az Aréna játszótere

facebook megosztás

A Szivárvány EGYMI diákjai és a Via Kanizsa dolgozói közösen ültettek fákat szerdán az Aréna melletti játszótér köré. Nagykanizsa legújabb közösségi terének fő költségeit, mintegy 80 millió forintot biztosított a Szerencsejáték Zrt. még 2023-ban. A mostani zöldítési akció szintén a társaság pályázatához köthető.

A Szivárvány EGYMI tanárai is kivették a részüket a munkából. Összesen kettő mezei juhar, kettő amerikai ámbrafa és kettő oszlopos gyertyán, valamint három kecskerágó került ki a területre. 

– A Szerencsejáték Zrt-től kaptunk egy erre vonatkozó felajánlást, náluk volt egy országos program, egy társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos program. Hat darab lombhullató díszfát és három cserjét kaptunk tőlük ajándékba. Ez volt az ő felajánlásuk. Nagyon értékes felajánlás, mert kiválaszthattuk azt, hogy milyen növényfajt szeretnénk elültetni. S úgy gondolkodtunk bent a kollégáimmal, hogy ezt akkor szeretnénk gyerekekkel közösen megejteni, ezt a faültetést – árulta el Konrád-Németh Cecília Nagykanizsa főkertésze.

fa

Szivárvány EGYMI-ben parkgondozást tanulnak a csatlakozó fiatalok. Mint megtudtuk, az iskolában nemcsak erre, de az állatok és maga a természet szeretetére is nagy hangsúlyt fektetnek. 

– Örökös ökoiskola, állatbarát iskola vagyunk. Nekünk ezek a dolgok nagyon-nagyon fontosak. S ezen kívül, állatasszisztált terápiás foglalkozásaink is vannak az intézményben. A környezetünk védelme, a növények, az állatok nagyon fontosak. Azt gondolom, hogy minden egyes területet az intézmény oktatási, nevelési helyzetében ez átsző – fogalmazott Horváthné Szávai Brigitta, a Szivárvány EGYMI főigazgató helyettes. 

A játszótér környezetét a városvezetés már tavaly is szépítette. Akkor mintegy 5 millió forintot fordított a Via Kanizsa a fásításra, a bekerítésre, a földmunkákra és az akadálymentes járdaszakasz kiépítésére.

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.