10. alkalommal is vízkezelési konferencia

facebook megosztás

Tizedszer rendezte meg ipari víz- és szennyvízkezelési nemzetközi konferenciáját a Pannon Egyetem és a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ. A csütörtöki esemény célja, hogy a szakemberek és a piaci szereplők megoszthassák egymással tudásukat, tapasztalataikat.

Az a munka, amit az elmúlt 10 évben végeztünk a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központtal, az egy valódi csoda – kezdte Birkner Zoltán, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Mint mondta, azon az úton indultak el a kezdetekkor, ami az ideális, modern magyar felsőoktatást jelenti. 

- Érti a piac igényeit, érti a társadalmi kihívásokat, hasznos ügyekkel foglalkozik, tehát társadalmi és gazdasági hasznos ügyekkel foglalkozik, ehhez szervezi a humán erőforrását, ehhez szervezi az intézmény hátterét, és amikor már kellően megerősödik, nemzetközi térbe is kilép. Tulajdonképen a Soós így építkezik. A Pannon Egyetemnek amikor a jövőjét közösen kitaláltuk az új egyetem menedzsmenttel, Abonyi rektor úrral, illetve Csillag Zsolt kancellár úrral, pont ugyanezeket a dolgokat fogalmaztuk meg a Pannon Egyetem egészének –  mondta el Birkner Zoltán, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke. 

víz

Hozzátette, a sikerhez a nemzetközi piacra való még markánsabb kilépés, a vállalati bevonási képesség továbberősítése, valamint a digitalizáció vezethet. Gerencsérné Berta Renáta, a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ megbízott főigazgatója elmondta, a Fejlesztő-Központ eredményességéhez a PEN kanizsai kampusza is hozzájárult, hiszen a körforgásosság témakörében a víz is nagy szerepet kap. A vezetőség a jövőbeni fejlesztésekről is szót ejtett.

- Valójában a nagykanizsai kampusz megújítása folyamatban van, remélem ez egy kezdeti lépése annak, amivel tovább fogjuk tudni építeni azt a multidiszciplináris tudásra alapozott készségeinket kihasználó egységet, ami aztán nem csak egy-két épületnek a felújítását, hanem további épületeket tud magával vonni. Én nagyon örülök neki, hogy itt lehetek, és nem csak a víz, mint érték, hanem mint a körforgásosság mintaképe lehet jelen a nagykanizsai kampusz, itt a jelenlegi konferencián - árulta el Gerencsérné Berta Renáta, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ megbízott főigazgatója. 

Ahogy a megbízott főigazgató kiemelte, annak idején az ipar és a tudomány együttállását szerették volna megteremteni a konferenciával, ezt pedig a következő években is igyekeznek továbbvinni. A köszöntőbeszédek után a szakmai előadások sorozata következett a zalakarosi rendezvényen. 

SZ.F.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.