Soron kívül ülésezett a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság

facebook megosztás

A tulajdonosi hozzájárulások kiadása volt terítéken a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság hétfői soron kívüli ülésén. A nyolc napirendi pont közül a legtöbb tárgyalást igénylő, a Cserfő-hegy feszültségpanasz ügyében tervezett transzformátorállomás és villamos csatlakozókábel megépítése volt.

Ezek a hozzájárulások akkor szükségesek, ha valaki önkormányzati tulajdonú területen szeretne munkálatokat végezni – kezdte Fodor Csaba, a bizottság elnöke. A hétfői ülésen új ingatlanok villamos- vagy gázenergia bekötésével kapcsolatos kérelmeit fogadta el a grémium. Az elnök hangsúlyozta, ez örömteli, hiszen ebből is látszik a város fejlődése. Egyedül a Cserfő-hegyhez kapcsolódó négyes pont váltott ki hosszabb diskurzust az ülésen.

ülés

- Az önkormányzatnak a tulajdonában álló út mellett, az út szabályos szélességében építenék ki a földkábelt a villamosenergia-ellátása érdekében. Ez önmagában nem baj, ez egy jó dolog. Kérdés azzal kapcsolatban merült fel, hogy a trafó, ami elhelyezésre kerül, azzal kell-e nekünk foglalkozni, de az volt az álláspontunk, hogy nem. Mert az új trafó, amit az EON elkíván ott helyezni, az magántulajdoni ingatlanon kerül elhelyezésre, tehát ebből a szempontból ma nekünk nem volt döntési jogosítványunk. Az EON azért kérte ennek az új trafónak és ennek megfelelően az új vezetékrendszernek a kiépítését, mert a Cserfő-hegyen megnövekedett a villamosenergia-igénybevétel, aminek ellátását egy új trafó tudja biztosítani. Ez szakmai kérdés, ezt ők tudták megítélni, erről volt egy kicsi polémia, és így talán megokosodtunk mi is, hogy mihez van, és mihez nincs közünk - mondta el Fodor Csaba, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság elnöke. 

SZ.F.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.