Sikeres szezont eredményezett a meleg nyár Zalakaroson

facebook megosztás

Sikeres szezont zárt Zalakaros. A korai és elhúzódó meleg rengeteg vendéget vonzott a fürdővárosba, országos szinten pedig már a Covid előtti időszak eredményei köszönnek vissza. A megkérdezett szakemberek elégedetten beszéltek a nyári időszakról és a tervekről.

Haldoklik vagy szárnyal a turizmus, erre a legjobb példa, hogy a világ nagyvárosaiban már korlátozzák a turistákat – árulta el Czimondor Nándor, a egy zalakarosi hotel nyugalmazott igazgatója. A haldoklás nem igaz, hullámzások viszont helyi adottságok szerint biztos, hogy vannak. Czimondor Nándor úgy gondolja, elvben jó irányt követ a turisztika.

 – Minden szezonnak úgy futunk neki, hogy nagyon jó lesz, ez az idén is teljesült a MenDan szempontjából. A településen, Zalakarosban szintén szépen alakulnak a számok, bár itt azért egy kicsit talán a szoba kiadói oldalon érezhető változások, visszaesések vannak. Ilyen szempontból tennivalónk van, a város irányából, amin javítanunk kellene. Az országos eredmények is jók, növekedést könyveltünk el a tavalyi évhez képest. Lassan-lassan a Covid előtti utolsó békeévet is meghaladjuk - árulta el Czimondor Nándor, a MenDan Hotel nyugalmazott igazgatója. 

A tartós melegnek köszönhetően jellemző, hogy sokan a természetes tavakat részesítették előnyben. Ennek ellenére a Zalakarosi Fürdőnek nincs oka panaszra, hiszen az idei év nyári forgalma csaknem megegyezik a tavalyival. Az ősz is nagy meleggel kezdődött, ami szintén kedvezett a strandnak, de az iskolakezdés nagymértékben befolyásolja a vendéglétszámot – árulta el Végh Andor vezérigazgató.

zk

– Viszonylag nehezen indult be annak ellenére, hogy az időjárás kegyeibe fogadta a vendégeket. Egy olyan tapasztalaton vagyunk túl, ami kicsit furcsább számunkra, hogy nagyon leszűkült a szezon. Augusztusban sokkal nagyobb volt a vendéglétszám, mint júliusban. Azt érezzük, hogy a vendégek inkább az augusztust preferálják, a nyári hónapokat illetően és akkor veszik ki tömegével a szabadságukat és akkor keresik fel a fürdőket is - mondta el Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója. 

Az idei évben is szervezett a fürdő jótékonysági főzést, melynek bevételét a zalakarosi oktatási intézmények eszközbeszerzésére ajánlották fel. Szeptember 22-én a strandi medencék zárását egy újabb jótékonysági nappal kötik egybe, ahol a Dr. Mező Ferenc Gimnázium Alma Mater Alapítványának fognak gyűjteni, a befolyt összeget egy kerékpártároló és a belső udvar kialakítására fordítják.

B.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.