Pécsről hozták el az országos bajnoki címet a hatvan feletti kanizsai focisták

facebook megosztás

Az Idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpont műfüves csarnokában rendezték meg a veterán labdarúgók országos bajnoki döntőjét, melyre a Nagykanizsa. az NTE 1866 Szabadidős szakosztályának focicsapata az egyik régió győzteseként érkezhetett. A kanizsaiak Pécsett aztán emelték respektjüket, mivel az úgymond nagy döntőt is megnyerték.

A hagyományosan 60 éven felüli labdarúgók nagyszabású 2024-es döntő - tornáját a baranyaiak a PMFC korábbi jeles személyiségivel az élen szervezték meg mintaszerűen.

A színvonalas mezőnyt ezúttal két csoportban, összesen nyolc együttes, a székesfehérvári Videoton, a Szeged, az Örkény, a Kecskemét, a Nagykanizsa, a Békéscsaba, a Pécsi MFC, valamint a Kaposvár alkotta. A PMFC kovácstelepi edzőközpontjának műfüves csarnokában egyszerre két pályán, párhuzamosan zajlottak a veteránok mérkőzései: a csoportküzdelmektől a helyosztókig bezárólag – ráadásul a hatvan feletti csapatok egytől-egyig erős tempót diktáltak.

Végül az országos finálé harmadik helyén a Kecskemétet 2-0-ra legyőző Kaposvár végzett, míg második lett a Videoton, amely 2-1-re alulmaradt a döntőben az Nagykanizsával szemben. Az élen végző kanizsaiak két különdíjat is hazavihettek: Németh Tibort a legjobb kapusnak, míg Kepe Tibort a legjobb mezőnyjátékosnak választották meg a zsűrik. A gólkirályt a Videoton adta Kádár Lajos személyében, aki négy találattal lett a legeredményesebb játékos.

A torna lebonyolításban az egykori helyi legendák közül Toma Árpádtól Dárdai Pálig bezárólag, a korábbi szövetségi kapitány ráadásul a kanizsaiak díjátvétele alkalmával is gratulált a dél-zalaiak csapatkapitányának, Ifjovics Ferencnek (felső képünkön).

60 feletti labdarúgók országos döntője, Pécs. Eredmények. A-csoport: Örkény – Szeged 2-0, Kaposvár – Kecskemét 1-1, Kaposvár – Örkény 1-1, Kecskemét – Szeged 1-0, Szeged – Kaposvár 1-3, Örkény – Kecskemét 0-1. B-csoport: Békéscsaba – PMFC 0-0, Videoton – Nagykanizsa 0-3, Videoton – Békéscsaba 3-0, Nagykanizsa – PMFC 1-0, PMFC – Videoton 2-5, Békéscsaba – Nagykanizsa 0-1.

A 7. helyért: Szeged – Békéscsaba 2-1.

Az 5. helyért: Örkény – PMFC 1-0.

Elődöntők: Kecskemét – Videoton 0-2, Nagykanizsa – Kaposvár 2-0.

Bronzmeccs: Kaposvár – Kecskemét 2-0.

Döntő: Nagykanizsa – Videoton 2-1.

A legjobb kapus: Németh Tibor (Nagykanizsa)

A legjobb játékos: Kepe Tibor (Nagykanizsa)

Gólkirály: Kádár Lajos (Videoton) 4 góllal.

Végeredmény: 1. Nagykanizsa (alsó képünkön), 2. Videoton, 3. Kaposvár, 4. Kecskemét, 5. Örkény, 6. PMFC, 7. Szeged, 8. Békéscsaba.

P.L.

(Fotó: facebook/Ifjovics Ferenc/PMFC/Kurdi József)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.