Nincs még vége a munkálatoknak a Csengery 117-ben

facebook megosztás

Folytatódik a munka a Csengery 117-ben. A terület eldugott, déli részét is tönkretett barakképületek, illegális hulladékhalmok és bűnözés jellemzi. A tisztogatás és a hatóságok bevonása, ahogy azt Schauta Marcell bizottsági elnök elmondta, az építmények állagmegóvása mellett, az itt élők biztonságát is szolgálja.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a volt hadikórház területén álló ingatlanok rendbetételét tűzte ki céljául az önkormányzat. A Csengery úton közlekedők számára immár láthatóvá váltak az úthoz közeli ingatlanok, a 117-es helyrajzi szám alá azonban ennél jóval több épület tartozik. A terület déli részén is számos, korábban önkormányzati bérlakásnak használt, ma már szinte szétbontott állapotban lévő ingatlan áll.

csengery

- A Csengery út felöli részen azok viszonylag jó állapotban vannak, és ahogy haladunk befele, ezek az épületek egyre rosszabb műszaki állapotban vannak. Nagyon kevés ezek közül a kiadott ingatlan, és az üresen álló ingatlanokat sajnos az elmúlt években vagy évtizedben megrongálták, gyakorlatilag megbontották a nyílászárókat, a falakat, a belteret tönkretették és telehordták mindenféle limlommal, szeméttel - árulta el Schauta Marcell.

Az elburjánzott növényzet nagy részét a Netta-Pannonia szakemberei már eltávolították, a későbbiekben azonban gyomirtásra még szükség lesz. Jelenleg az épületek kitakarítása van folyamatban. Rengeteg bútor, PET-palack, valamint használt ruha is elszállításra vár.

- Azzal a célzattal is takarítjuk ki az épületeket, hogy azoknak a műszaki állapotát fel lehessen mérni, fel lehessen becsülni azt a költséget, amiből helyreállíthatók, felújíthatók. Sajnos nagyon sok a rossz minőségű és rossz állapotú épület, mindegyiket nem fogjuk tudni felújítani, talán egy épület az, ami szóba jöhet, meg kell vizsgálni, meg kell nézni és ez van folyamatban gyakorlatilag, hogy megtaláljuk azt a megoldást, hogy mi az a beavatkozás, amit itt a területen a közeljövőben meg tudunk majd valósítani - fogalmazott az elnök. 

Schauta Marcell hozzátette, a takarítással, valamint a rendőrség és a közterület-felügyelet bevonásával az itt lakó, akár kisgyermekes családok biztonságát is igyekeznek erősíteni.

SZ.F.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.