Népszerű az atlétika Nagykanizsán

facebook megosztás

Elindultak az atlétikaedzések a Mindenki Sportpályáján. A tréningek célja, hogy a kezdőket megismertessék a sportág alapjaival, míg a rutinosabb fiatalokat felkészítsék a versenyekre. 

A szeptember közepi tájékoztatást követően már atlétikaedzésekre várták az érdeklődőket a városi sportpályán. Az első tréningen csaknem 50 fiatal vett részt és a második alkalommal is tucatnyian sportoltak közösen. Varga Nikolett célja, hogy a legkisebbekkel játékosan ismertesse meg a sportág alapjait, míg a rutinosabbaknál már a technikai tudást is igyekszik fejleszteni. 

  • El lehet mondani, hogy 2007-től egészen 2020-as születésű gyerekek vannak, tehát nagyon vegyes a korosztály. Elmondhatom, hogy a gimnázium elején, illetve az általános iskola végén járó gyerekek azok, akik az atlétika világával megismerkedtek és jártak diákolimpiákra. A picik már sejtik, hogy miről van szó, de majd a későbbiekben belejönnek ők is - mondta el Varga Nikolett atlétikaedző. 

Csütörtökön a diákok sprinteltek, kisgátakon ismerkedtek a szakág alapjaival, valamint a helyből távolugrást is gyakorolták. A résztvevők közül több olyan fiatal is van, aki már diákolimpiákon vagy más versenyeken szerepelt. 

  • A 100, 300, 600, 800, 4000, 1500 méter, távolugrás, súlylökés, kislabdahajítás, minden számban részt vettem. A 100-as és a távolugró eredményeim voltak a legjobbak – árulta el Kodela Máté. 


Az edzések a fokozatosság elve alapján zajlanak és szeretnének minél több versenyszámot bemutatni a fiataloknak. 

  • Nagyon jó volt, nagyon kedves. Először futottunk, aztán kislabdát dobtunk, távolt ugrottunk, bemelegítettünk, sok jó dolog volt – tudtuk meg Szekeres Laurától. 

A Mindenki Sportpályáján keddenként és csütörtökönként 17 órától várják az atletizálni vágyó gyerekeket, a közös munka jelenleg a Zalaegerszegi Atlétikai Club kihelyezett csoportjaként zajlik. A kanizsai atlétikai élet újraindításával TestTrend című magazinműsorunk következő adásában foglalkozunk. 

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.