Kiütötték a Nagyatádot a férfi kézisek a szezonrajton

facebook megosztás

Fölényes győzelemmel kezdte az NB II 2024/25-ös idényét Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata. Csalló Ádám tanítványai 42-17-re verték a Nagyatádot a szezon első mérkőzésén. 

Egyértelműek voltak az esélyek a szezonrajton, hiszen a nagyatádi csapatnál az is kérdéses volt, hogy egyáltalán el tudnak-e indulni a bajnokságban, így a vendégek főként ifijátékosokkal álltak ki a találkozóra. A somogyi csapat az első percekben tartotta magát, 3-3-at követően viszont folyamatosan nőtt a különbség a két csapat között. A szünetben a Nagykanizsa 18-7-re vezetett, majd a második félidőben ezt a differenciát is folyamatosan növelni tudta, az első dél-zalai meccsét játszó Stavri Gregory George-nak pedig nem tudtak gólt lőni az atádi fiatalok. A különbség először a 47. percben lépte át a húsz gólt, majd a hajrában is sorozatban születtek a találatok, így alakult ki a 42-17-es végeredmény.

- Örülök neki, hogy győzelemmel tudtuk kezdeni a szezont, ez mindig egy fontos dolog. Tudtunk több variációban játszani, gyakorolni, úgy gondolom, hogy jól sikerült a mérkőzés. Úgy alakult, ahogy mi szerettük volna, nem sérült meg senki, úgyhogy minden rendben volt és most készülünk tovább a következő mérkőzésekre - mondta el Csalló Ádám, a Nagykanizsa vezetőedzője. 

Jellemző a mérkőzés képére, hogy valamennyi kanizsai mezőnyjátékos feliratkozott a góllövők közé. A legeredményesebb hazai játékos Hári Kristóf volt nyolc találattal, de a 60 százalékos védési hatékonyságot produkáló Stavri játéka is segítette a magabiztos győzelmet. Takács Balázs, a vendégek vezetőedzője elmondta, büszke a játékosaira, mert a nehéz körülmények ellenére is a játék néhány periódusában helyt álltak, mindezt úgy, hogy többségük első felnőtt meccsét teljesítette. A tréner kiemelte, egyelőre nem a győzelmekért játszanak, hanem azért, hogy összeszokjon a csapat.

- Bízom benne, hogy fognak még hozzánk jönni játékosok. Tervben van még legalább 3-4 játékosnak a leigazolása. Onnantól kezdve, ha ők megérkeznek tudom majd azt mondani, hogy elkezdünk majd csapatot építeni, addig így lesz, hogy a fiataloknak több lehetőséget kell, hogy adjak, illetve ezáltal megpróbálnak ők is meccsrutint szerezni - fogalmazott Takács Ferenc, a Nagyatádi RKC SE vezetőedzője. 

Csordás Marcellékre most két idegenbeli mérkőzés vár, a Mecseknádasd és a NEKA U21-es csapata ellen, majd október 5-én fogadják a PTE-PEAC-ot. A nagykanizsai női csapat vereséggel indította az idényt, miután 38-29-re kikapott Dunaújvárosban a DKKA U21-es gárdájától. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.