Javítana előző szezonjain a női kézilabdacsapat

facebook megosztás

Javában készül a 2024/25-ös szezonra a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata, amelynek keretében jelentős változások zajlottak a nyáron. Baranyai Zsolt tanítványainak célja, hogy jobban szerepeljenek a következő idényben, mint az előző kiírásokban.

Az előző szezonban az alsóház hetedik helyén végzett a nagykanizsai gárda, amely megtartotta NB II-es tagságát. A csapat irányítását az utolsó fordulókban Baranyai Zsolt vette át, és a mostani idényt is a fiatal vezetőedzővel kezdik meg a hölgyek. A játékosok augusztus eleje óta heti háromszor edzenek és idáig három edzőmérkőzést vívtak a kanizsai férfi utánpótláscsapatok ellen. A tréner bizakodó a szezonrajtot megelőzően.

kézi

- Bízunk benne, hogy eredményesebbek leszünk, mint a tavalyi szezonban. A célunk az, hogy sokkal magabiztosabban biztosítsuk be a helyünket az NB II-ben és ne kelljen izgulnunk az utolsó két-három fordulóban, hogy bennmaradunk-e vagy sem – mondta el Baranyai Zsolt, a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzője. 

A keretben több változás is történt: a kapus Dudora Nikolettet a Csurgóról érkező Balogh Csenge váltja, valamint Csivre Viktória, Szmodics Dóra és Krenner Fanni is visszatért Nagykanizsára. Krenner a 2022/23-as idényben már erősítette a Tungsramot, akkor 155 góllal a bajnokság egyik legeredményesebb játékosa volt. Most próbálja ismét felépíteni magát és abban reménykedik, hogy társaival akár a felsőházat is elérhetik.

- A tavalyi szezonban eligazoltam, és még a szezon első mérkőzése előtt megsérültem. A rehabilitáció után beszéltem Zsoltival és igazából miatta is jöttem vissza ide – árulta el Krenner Fanni, a Tungsram SE Nagykanizsa játékosa. 

A jobbszélsőként bevethető Őz Enikő korábban az NB I/B-ben is szerepelt pécsi színekben. Ő személyes okok miatt döntött úgy, hogy dél-Zalában folytatja pályafutását.

- A tanulmányaimat befejeztem Pécsett és a párom itt labdarúgó Zalaegerszegen, így ez döntött a nyugatra költözés mellett - tudtuk meg Őz Enikőtől, a Tungsram SE Nagykanizsa játékosától. 

A Tungsram SE szeptember 14-én idegenben, a Dunaújváros vendégeként kezdi meg szereplését, majd egy héttel később a Nagyatádot fogadja. A bajnokság szabályai értelmében, a nyolcfős csoportok első négy helyezettje a felsőházba, a többiek az alsóházba kerülnek a tizennégyfordulós alapszakaszt követően.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.