Felújították a 14 km-es erdei útszakaszt, mely versenyben van az „Év erdei kerékpárútja” címért

facebook megosztás

Versenyben van a legszebb bicikliutak mezőnyében a Zalaerdő által épített, Kiscsehi és Tormafölde közti erdei kerékpárút. Az értékelésre váró szakaszt pénteken délelőtt a sajtónak is megmutatták, a szavazatokat az interneten várják.

A Zalaerdő Zrt. munkatársai és néhány önkéntes pattant kerékpárra ma délelőtt, hogy személyesen is átélhessék az út nyújtotta aktív kikapcsolódás élményét. A szakaszt augusztusban nevezték be az „Év erdei kerékpárútja” versenybe. 

  • Elindult a szavazás, ennek apropójából az Országos Erdészeti Egyesület, az Örök Erdő Alapítvány és a Zalaerdő Zrt. közös szervezésében valósul meg ez a mai program, ahol letekerjük ezt a nagyjából 14 km-t, illetve körben fogjuk, ami 22 km-re jön ki. Nagy kihívás elé állítottuk saját magunkat is, mert többen régen ültünk már biciklin, de úgy gondoltuk, ez egy nagyon jó program, amivel felhívjuk a figyelmet a szavazásra is. Nagyon szoros a verseny, igazából nem tudjuk, mi lesz a vége – mondta el Steyer Edina, a Zalaerdő Zrt PR előadója. 


A 14 km-es szakasz egy felújított erdei feltáróút Kiscsehi és Tormafölde közt, aminek saját története is van.

  • Még a Magyar-Amerikai Olajipari Részvénytársaság, röviden a MAORT építette az elődjét, a két olajkitermelő vidék, a Lovászi és a budafai összekötéseként, illetve azért, hogy az erdőben található olaj- és gázkutakat összekösse. Ez makadám, bazaltköves út volt, ennek az alapjaira készült ez az út. Átvettük, sikerült megszereznünk teljes hosszban a Zalaerdő részére és felújítottuk az elmúlt három évben mind a három szakaszát és egy nagyon jó út alakult ki itt az erdőn keresztül – fogalmazott Gyergyák Lajos, a Zalaerdő Zrt. - Letenyei Erdészet igazgatója.

A szavazatokat a közösségi médiában várják, a Zalaerdő Zrt. felületén.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.