Zalakarosi kosárlabda kupa

facebook megosztás

32. alkalommal rendezik meg a Zalakaros Kupát. A Móra Ferenc Általános iskolában tartott programon a versengés mellett a következő szezonra való felkészülés is nagy hangsúlyt kap.

A nyár végével a kanizsai utánpótláscsapatok felkészülési idejének kezdete is eljött. Az immár több mint három évtizedes múltra tekintő karosi torna a barátságos meccsekkel a fejlődést is biztosítja a lányok számára.

Kovács Magdolna a Kanizsai Diákkosárlabda Klub technikai vezetője szerint:

– Négy korosztály, gyermek, serdülő, kadet és junior korosztálynak rendeztük meg. Ugye ennek hagyománya van. Erről a kupáról azt kell tudni, hogy ez egy felkészülési torna, hiszen a csapatok többsége elkezdi az edzéseket augusztus elején, és ez mindenkinek egy erőfelmérés az országos bajnokságok előtt -

Az érkező csapatok között ott volt a Vasas Kosárlabda Akadémia, a Csata DSE, a Győri Kosárlabda Akadémia, valamint a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia is. A hamarosan kezdődő szezonnal és az utánpótlás helyzetével kapcsolatban pontos elképzelései vannak a Kanizsai Diákkosárlabda Klub vezetőségének.

– Mindig az a cél, hogy a legjobbak közé bekerüljünk, tehát vagy a legjobb nyolc vagy a legjobb tizenhat csapat közé. Ezt el is mondjuk a gyerekeknek a felkészülés elején. Mindig valami célt ki kell tűzni a gyerekek elé, és ennek a szellemében kell dolgoznunk egész évben – elemzett Kovács Magdolna.

Kovács Magdolna hozzátette, a kosárlabda is a legnépszerűbb labdajátékok közé tartozik Magyarországon, ezért is fontos a sport további népszerűsítése az ilyen és ehhez hasonló rendezvényekkel.

 

Sz.F.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.