Országos horgászverseny a Csónakázó tavon

facebook megosztás

A csütörtöki versenynappal elindult a IX. Freestyle Method Feeder Országos Bajnokság a Csónakázó-tónál. A nagykanizsai versenypálya – mint az már az edzésnapokon kiderült – feladja a leckét a középdöntősöknek, a 40 fős mezőny vasárnapig küzd a helyezésekért és a továbbjutásért.

A nagykanizsaival együtt összesen három helyszínen zajlanak a középdöntők, vasárnap majd kiderül, az összesen 120 fős mezőnyből kik alkotják azt a 40 fős csapatot, akik elindulhatnak a bajnoki címért. Ez a bajnokság több szempontból is különleges.

– Itt alapvetően minden halat meg kell fogni, tehát nem a nagyra mennek, vagy a kicsire, vagy egy adott fajtára, mindenféle békés halra próbálnak horgászni. Ezek a method versenyek a ponty horgászatra vannak kihegyezve, de én ahogy jártam a pályán, láttam, többen keszegezésbe kezdtek, mert nem tudnak pontyot fogni, inkább keszegeznek. Alapvető különbség, hogy itt öt óra áll rendelkezésre, és halat kell fogni, bármilyen méretű, fajtájú, minél többet fogjanak öt óra alatt – mondta el a szervezők részéről Végh Tamás.

A Csónakázó-tónál zajló középdöntőre sorsolás alapján érkeztek a versenyzők, az edzéseket követően az első versenynapon voltak elégedetlenek, de elégedett résztvevők is. Utóbbiak közé tartozik a pécsi Balogh Dávid is.

– Nekem nagyon tetszik ez a víz. Olyan vadregényes. Nagyon jól néz ki. Én szeretem az ilyen vizeket, ahol kicsit gondolkozni kell a halfogás érdekében – mondta a versenyző.

A kanizsai szervezők - a MOHOSZ mellett – a Zrínyi Horgászegyesület tagjai büszkék arra, hogy három selejtező megrendezése után jogot kaptak, hogy középdöntőt is tarthassanak a tónál.

– Ezzel egy picit tudtunk szinten lépni a magyar horgász sport világában. A mai napon ugye az elődöntőkből továbbjutottak ültek le, és ebben a négy napban fogják eldönteni, ki lesz az a 13 versenyző, aki tovább fog jutni az országos döntőbe –  fejtette ki Szépligeti Ferenc a MOHOSZ halőre.

A következő napok sem lesznek egyszerűek a versenyzők számára, a megmérettetés mind a négy napon délelőtt 10 órától 15 óráig tart. Vasárnap délután az eredményhirdetésen kiderül minden – ígérték a szervezők. A programról bővebb összeállítást láthatnak nézőink későbbi magazinműsorunkban.

V.A.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.