Folytatódik a munka Ligetvárosban

facebook megosztás

Droghasználat, garázdaság és rongálás – ezeket igyekszik felszámolni a volt hadikórház rendbetétele Ligetvárosban. A növényzettel kapcsolatos munkálatokkal végeztek a szakemberek, következő lépésként a fokozott rendőri jelenlét, és egy kamerarendszer telepítése van tervben a területen.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Csengery út 117. alatt lévő nagyjából 100 éves ingatlanok nagyon rossz állapotban vannak. Ezek között több önkormányzati bérlakás is található. Az állagmegóvás érdekében ezért az önkormányzat első lépésként a mindent beborító növényzetet irtotta ki, de a munka korántsem ért véget.

– A nem lakatlan ingatlanok most láthatóvá váltak, és így látjuk azokat a károkat, amik az évek alatt az épületekben keletkeztek. Ezek nagyrészt rongálások, illetve illegális hulladéklerakások, ami egyúttal felhívta a figyelmünket arra, hogy sokkal jobban oda kell figyelni erre a területre – mondta Híradónknak Schauta Marcell önkormányzati képviselő.  

Az illegális hulladéklerakás mellett az itt élők visszajelzései alapján a bűnözés számtalan formája megtalálható a területen, ami nem csak az épületeket, de magukat a lakókat is veszélyeztetheti. A droghasználók száma az elmúlt időszakban egyre magasabb lett Ligetváros ezen részén.

 

– Az elmúlt napokban a rendőrkapitánnyal is egyeztettem erről, hogy a későbbiekben ezt a területet sűrűbben látogassák a járőrök, illetve a közeljövőben a közterület-felügyelettel is kívánok egyeztetni ezzel kapcsolatban. Az épületek, amik most mindenki számára láthatóvá váltak, a Vagyongazdálkodási Zrt. munkatársi igyekeztek lezárni, valamint felmérték azokat a teendőket, amiket az elkövetkezendő időszakban el kell végezni – tette hozzá a képviselő.

A továbbiakban szükség lesz még például lomtalanításra, valamint gyomirtásra is, de a tervek között szerepel még kerítés építése, valamint kamerarendszer kialakítása is.

 

Sz.F.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.