A kupában már nagyon megszórták első ellenfelüket

facebook megosztás

A hétvégén rajtolnak a női labdarúgó NB II Nyugati csoportjában is a mérkőzések, s a mezőnyben természetesen ott találhatjuk az FC Nagykanizsa csapatát is, mely a nyitó forduló keretben augusztus 31-én, szombaton a Pécsi VSK ellen mutatkozhat be 16 órától az Olajbányász-stadionban.

Ha a hölgyek egy néhány héttel ezelőtti futballmeccséből indulunk ki, jó esélye van az FCN-nek a remek rajtra, mivel a két együttes a Simple Női Kupa, vagyis az MK sorozatában augusztus 10-én találkozott és a piros-kékek, tehát Domján Péter tanítványai 12-0-ra győzték le a pécsieket a kanizsai pályán (az azt követő kupafordulóban aztán a Zete 6-2-vel megálljt parancsolt a nagykanizsaiaknak).

S ha már a kanizsai edző személye szóba került, a klubon belül a női szakágat „igazgató” elöljáróvá avanzsált Benedek Józsefet eddig inkább az utánpótlásra fókuszáló Domján Péter váltotta a kispadon.

- Kimondottan nagy játékos-mozgás nem volt a keretünkben, Balassa Diána, valamint Fülöp Jázmin hagyta egy időre abba a játékot, míg az érkező focistához régi-új labdarúgónkat, Szokol Dorinát említhetnénk, ő a múlt őszt követően térhet vissza hozzánk – fogalmazott Domján. – A keretünk létszáma tizenöt labdarúgó, ennél azonban sokkal lényegesebb, hogy szeretnénk átstrukturálni játékunkat, magyarán új játékstílust szeretnénk kialakítani. Ehhez a vezetőség türelmét kértük, hiszen a néhány hetes felkészülés erre nem elegendő, talán egy fél év is szükséges hozzá, s ők ezt respektálták is érzésünk szerint. Ettől függetlenül az 1-5. hely valamelyikét céloztuk meg, úgy érzem, játékosaink az eltelt felkészülési időszakban mentálisan kellően ráhangolódtak a munkára és a bajnokságra, az edzéslátogatottság is gördülékenyen ment a nyári hetek folyamán.

P.L.

(Fotó: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.