Zöldtábor a Csó-tónál: hasznos és szórakoztató nyári időtöltés

facebook megosztás

Idén nyáron is várja a gyermekeket a Zöldtábor a Csónakázó-tónál. A napközis foglalkozásokra azokat az általános iskolás korú fiatalokat várják, akik érdeklődnek a különféle szabadtéri és kézműves programok iránt. A korábbi évekhez hasonlóan most is nagy a túljelentkezés a turnusokra.

A tábor az iskolaév végével, a nyári szünet első hetében indul és augusztus közepéig várja a gyermekeket. A kanizsai önkormányzat által szervezett Zöldtábor a piaci ár alatt működik, a hátrányos helyzetű gyermekeknek pedig ingyenesen biztosítja a szolgáltatást.

zöldtábor

- A legtöbb szülő egyébként úgy van vele, hogy nem teheti meg, hogy otthon legyen sajnos a gyerekével, nyilván arra a pár hétre, amikor szabadságon van igyekszik megoldani, de azért a nyár elég hosszú, ezért van szükség arra, hogy legyenek hasonló táborok. Szerintem a Zöldtábor a többihez képest sokkal olcsóbb és megfizethetőbb, mint egy lovastábor vagy úszótábor, tehát pénzben az azért egy kicsit más kategória - mondta el Svélecz Nikoletta pedagógus. 

A létesítmény főépületét két éve újították fel, egy horvát-magyar projekt részeként. Ennek köszönhetően egy kerékpáros látogatóközpontot is kialakítottak, így a bringázás a táborozók életében fontos szerepet játszik. Emellett számos érdekes programmal igyekeznek szórakoztatni a gyerekeket.

zöldtábor

- Egész nap itt vannak a gyerekek, tehát 8-tól 4-ig és akkor itt a tábor helyszínén vagyunk általában, legalábbis itt vannak az étkezések, meg a programok nagy része is. Emellett visszük őket strandra, itt a Csó-tó területén kirándulni, játszani, fagyizni, tehát elég színes a program igazából - tette hozzá Svélecz Nikoletta.

A tábor népszerűségét jól mutatja, hogy teljes kapacitással működik, stábunk ottjártakor mintegy 70 gyermek vett részt a foglalkozásokon.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.