Régóta várat magára a Balatonmáriai Gyermek- és Ifjúsági Tábor felújítása

facebook megosztás

Jelentős felújításra szorul a Balatonmáriai Gyermek- és Ifjúsági Tábor. Az épületegyüttes több egységének, így a faházaknak, a vizesblokkoknak és az étkezőrésznek a korszerűsítésére, valamint új alapfelszerelések, matracok, ágyneműhuzatok beszerzésére is szükség van. Az előzetes kalkulációk szerint, minimum 10 millió forintra lenne szükség a beruházáshoz.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Balatonmáriai Gyermek- és Ifjúsági Táborban hétfőn indult az első turnus. A fiatalokra a strandolás mellett sétahajózás, kirándulás és különböző sportjátékok is várnak, az érdeklődés idén is jelentős, a mostani turnusra több mint 80-an jelentkeztek.

A létesítmény problémájára Schauta Marcell, önkormányzati képviselő figyelt fel, a táborhoz fűződő személyes kötődése miatt. A napokban elvégzett szakmai bejárás után számos olyan tényezőt gyűjtöttek össze a szakemberek, amelyek már évek óta megoldásra várnak. A faházak nyílászáróit ugyan nemrégiben kicserélték, de a berendezési tárgyaikkal kapcsolatban még bőven lenne tennivaló.

tábor

- Hiányosságokat talán a lakástextíliákban lehet észrevenni, illetve a bútorzatban, ezeknek a cseréjére, javítására mindenképp szükség lenne az elkövetkező időszakokban. A vizesblokkok, amiket a főépületben látunk, jó pár évvel ezelőtt kerültek felújításra, úgy gondolom, hogy ott is lenne még tennivaló, illetve a konyhai részen. Az udvart is érdemes lenne rendbe tenni, a kerítésről nem is beszélve – mondta el Schauta Marcell.

A képviselő kiemelte, a tábor egyik legnagyobb problémája a kihasználatlanság, hiszen egy évben csupán 2 hónapot működik, június végétől augusztus közepéig. Több ifjúsági táborokat összegyűjtő honlapon szerepel a kanizsai épületegyüttes, azonban céges rendezvények, csapatépítő programok számára egyelőre nem tudják hasznosítani.

- Jelen állapotban a faházak bútorzata nem megfelelő a felnőttek számára, ez főleg gyerekeknek van kialakítva, de van egy-két faház, ahol felnőtt ágyak vannak. Azt gondolom, hogy arra kellene igazából felkészítenünk ezt a tábort, hogy az évnek a legnagyobb részében, amikor még talán fűtésre nincs szükség, addig megnyújtani ennek a kihasználhatóságát ennek az épületegyüttesnek – fogalmazott az önkormányzati képviselő. 

Schauta Marcell hozzátette, a felújítási munkálatokat a mostani szezon után, a következő nyár előtt kellene megoldani. Azt reméli, hogy a város a saját költségvetéséből finanszírozni tudja a mintegy fél évszázada népszerű üdülőhely megszépítését.

SZ.F.

(Képek: Horváth Zoltán)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.