Másodszor támogatta a kozmetikai cég a kanizsai kórházat

facebook megosztás

Ismét adománnyal érkezett egy kozmetikai cég a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházba. Az egyészségügyi intézmény és az AVON célja az, hogy ösztönözzék a hölgyeket a mellrákszűrésen való részvételre. Ma 500 darab kézkrémmel gazdagodott a mammográfiai szakrendelés, a kozmetikumokat a vizsgálatra érkező nőknek ajánlották fel.

A kanizsai kórházban 2000 októbere óta van mammográfiai szűrésre lehetőség. Az adatok alapján az elmúlt 24 évben a megjelenési kedv nem változott, az országos szinthez hasonlóan 50 százalékos vagy az alatti a megjelenési arány – mondta el Novák Enikő, megbízott osztályvezető főorvos. A szűrés jelenleg 45 és 65 év között, kétévente történik, az OEP lista alapján, de a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház minden más lehetőséget biztosít, az említett korhatár alatt és felett egyaránt.

avon

 – Mindenkit szeretnék biztatni arra, hogy jöjjenek el a szűrésre. Évente, az eddigi statisztikákból körülbelül 10-15 embert emeltünk ki, emellett természetesen a panaszosan jelentkezők száma is elég magas volt, 70-80, sőt, a múlt évben azt hiszem 100. Tehát látni, mennyire sok friss emlőtumoros beteg van. Az elmúlt 25 évben nagyon sokat változott a megbetegedés sűrűsége – tudtuk meg Novák Enikőtől, a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház osztályvezető főorvosától. 

A szűrések kezdetekor még minden tíz-tizenegyedik nő volt beteg, mára ez a szám minden hetedik-nyolcadik nőnél sajnos előfordul – tette hozzá a szakorvos. A kozmetikai cég nem első alkalommal kereste fel a kanizsai egészségügyi intézményt, egy nagyobb összegű adománnyal támogatták már a mammográfiai labor fejlesztését.

- Mi a nők vállalataként vagyunk ismertek, ha mondhatom ezt így, és nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy ne csak termékekkel és lehetőségekkel keressük meg a hölgyeket, hanem egy karitatív tevékenységet is végzünk. Az egyik a mellrák elleni küzdelem, amit nagyon régóta támogatunk – árulta el Németh Nóra, az AVON Cosmetic Hungary Kft. zóna menedzsere. 

A mostani adomány azoknak szól, akik részt vesznek majd a szűrési programban – mondta Marada Györgyi orvos igazgató, megköszönve a kozmetikai cég felajánlását.

- Azt gondolom, ez is nagyon fontos, ha még csak apróság is. De a hölgyeket motiváljuk, hogy minél nagyobb számban jöjjenek. Aki behívót kap, részt vegyen ezen a vizsgálaton. Hiszen a legeslegjobb, amikor egy betegséget még a kialakulás elején, gyógyítható állapotban tudunk megfogni – fogalmazott Marada Györgyi.

Az AVON 500 darab kézkrémmel támogatta ezúttal a kórházat, amiket a szűrésen részt vevő hölgyek kapnak. A vizsgálat fontosságáról és a részletekről szó lesz későbbi magazinműsorunkban.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.