Kisvasút Nappal várták a családokat Csömödérben

facebook megosztás

Gőzössel és dízelmozdonnyal, Kistolmácsra és Lentibe utazhattak a látogatók szombaton a 108 éves Csömödéri Állami Erdei Vasút rendezvényén. A kisvasutazás mellett számos más programmal, így koncertekkel és népi játékokkal is várta a látogatókat a Zalaerdő Zrt.

Immár hagyománynak számít Csömödérben a Kisvasút Nap, amivel a szervezők a természet közelsége mellett közös szórakozási lehetőséget is kínálnak a családoknak.

Ez a gőzös Lentiből érkezett Csömödérbe, majd Kistolmács irányába indult vissza, de később egy fotósjárat is várta az érdeklődőket. Horváth Dániel, a Csömödéri Állami Erdei Vasút vasútüzem-vezetője elmondta, idén is igyekeztek minél változatosabb programokkal készülni, így a mozdonyok mellett modellvasúttal, édességekkel és zenei előadásokkal is készültek a látogatóknak.

vasút

– Pozitív visszajelzéseket kapunk. Egyre növekszik a látogatók száma, úgyhogy az a tapasztalat, hogyha tudunk plusz programokat nyújtani az ideérkezőknek, akkor azt örömmel fogadják – árulta el Horváth Dániel. 

Szabó Vivien kétéves kisfia rajong a vonatokért, így nem volt kérdés, hogy hétvégén Csömödérbe utaznak.

– Hetente legalább egyszer megyünk az állomásra is Nagykanizsán is, ahol élünk. Nagyon örültünk, amikor láttuk ezt, hogy van itt ma ez a vasútnap. Gondoltuk, hogy mindenképp kihozzuk. A gőzösöket nagyon szereti, minden vonat érdekli. Mindenre felmászunk, minden mozdonyt megnézünk, a születésnapján is mozdony volt a tortája. Igazából bármi, ami vasút – fogalmazott Szabó Vivien. 

A többi fiatal is élvezte a programokat. Forgatásunk idején Kurucz Krisztián Olivér szüleivel és testvérével éppen a Kistolmácsra induló vonatot várta.

– Szeretem a vonatokat – mondta Kurucz Krisztián Olivér. 

– Igen, gőzössel jöttem – tette hozzá Kurucz Krisztián Olivér. 

vasút

Ugyan a vonatok voltak a főszereplők, de akadtak, akik elsősorban nem ezért érkeztek, hiszen zenei előadásokat is hallhattak a vendégek.

– Kisfiam nagy vonat- és komolyzene-rajongó, különösen a vonósokat kedveli nagyon. Mi a Nikiéket mindig követjük, ahol éppen fellépésük van, így érkeztünk ma ide, Csömödérbe, a csellókoncert miatt elsősorban. Az pedig egy plusz öröm, hogy vonatokat is megnézhetünk – mondta el Tolnai Tímea. 

A kisvasutat nem csak szombaton volt lehetőségük kipróbálni az érdeklődőknek. A vonatok egészen augusztus 20-ig, hétfőtől szombatig közlekednek Lentibe, valamint Kistolmácsra.

T.CS.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.