Három zenekar szórakoztatta a közönséget a Zalakarosi Fúvósfesztiválon

facebook megosztás

A hagyományőrzés jegyében szervezték meg a Zalakarosi Fúvósfesztivált vasárnap délután, ahol a házigazda Karos Fúvósegyüttes mellett a nagykanizsai és egy balatoni együttes is a színpadra lépett. Az eseményen számos filmzene, popsláger és latin dallam is felcsendült.

Évtizedes hagyománya van a fúvósfesztiválnak Zalakaroson, ahol ezúttal három együttes lépett a színpadra, azonban volt olyan év, amikor nemzetközi rendezvényként tartották meg a programot.

Sinkovics Norbert, a Zalakarosi Közösségi Ház és Könyvtár igazgatója elmondta, az elhangzott zenékkel minden korosztályt szerettek volna megszólítani, hiszen számos műfajjal készültek a zenekarok.

karos

– A zalakarosi fúvósegyüttes Karos Fúvósegyüttes néven, a Nagykanizsai Fúvószenekart és most a Balaton M&K Balatonmáriáról hívtuk meg vendégként. Ez azért működik így, mert a mi csoportjaink is fellépnek náluk, emiatt visszahívjuk mi is őket – mondta el Sinkovics Norbert.

Nem csupán tradicionális fúvószenei dallamokat hallhatott a közönség, hiszen ahogy azt Tatár Csaba, a karosi együttes karnagya kiemelte, a műfaj minél szélesebb palettáját igyekeztek bemutatni.

– Játszunk koncertzenét, játszunk filmzenét, játszunk polkát, játszunk popslágert, játszunk latin zenét, igazából mindent. Nem mindent, mert az nem fér bele a műsorba, de sok mindent, amit fúvószenekarral meghangszereltek, mert fúvószenekarra jól meg lehet írni ezeket a dalokat – árulta el Tatár Csaba. 

karos

Nekünk is van egy nagy fúvósfesztiválunk, ahova idén is tizenkét zenekart várunk – erről Hajas Béla, az Balaton M&K Fúvószenekar karnagya beszélt. Mint mondta, együttesük ötven éve működik és jó kapcsolatot ápolnak a házigazdákkal.

– Nem először vagyunk itt a karosi fúvóstalálkozó rendezvényen. Mivelhogy nekem személyes jó barátom Tatár Csabi, a kolléga, aki a kanizsai zenekart meg a karosi zenekart vezeti. Azért mi tudjuk, hogy egy ilyen rendezvényen milyen műsor szükséges. Ide azért jönnek most az emberek, hogy nyaraljanak, pihenjenek szórakozzanak – fogalmazott Hajas Béla, a Balaton M&K Fúvószenekar karnagya. 

A hangulat végül az előzetes tervek szerint alakult, a zenekarok pedig estébe nyúlóan váltották egymást a színpadon.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.