A nyári időszakban különösen fontos az emberek mozgósítása a véradásra

facebook megosztás

Minden évszakban szükség van a véradókra, ám a nyár egy kiemelt időszak. Mint azt Goór Violetta, a Vöröskereszt szakembere hangsúlyozta: a nyaralások miatt jelenleg nehéz elérni még az állandó donorokat is. A mai akció létszámával azonban a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete elégedett volt.

Nem csupán a nyaralások, a kánikula is visszatartja a véradókat ilyenkor – mondta el Goór Violetta. A Vöröskereszt véradásszervezője emlékeztetett: előzetes értesítést kaptak a rendszeres véradók, aminek ma meg is lett az eredménye. Idén nyáron pedig a hagyományoknak megfelelően véradó hét is lesz.

- Minden nyáron vannak nagyobb megmozdulásaink, ez idén is így lesz. Augusztus első hetére tervezzük a nyári véradó hetünket. Ilyenkor igazából egy kicsit szeretnénk kedveskedni a véradóinknak, különböző frissítőkkel, ajándékokkal. Próbáljuk motiválni az embereket arra, hogy segítsenek embertársaikon, hiszen ugyanúgy szükség van ilyenkor is a vérre. Ilyenkor is vannak balesetek, illetve különböző más tényezők, így szükség van arra, hogy a véradási létszám meglegyen – tudtuk meg Goór Violettától. 

véradás

Ma többen eleget tettek a hívó szónak, a rendszeres véradók közül sokan megjelentek a Sugár út 28. szám alatti állomáson.

- Fontos számomra a véradás, de körülbelül csak három-négy éve vagyok rendszeres véradó. Ennek az az oka, hogy szerettem volna a családi hagyományt folytatni, a mi családunkban apósom volt az, aki hosszú-hosszú hónapokon keresztül rendszeresen adott vért. Úgy gondoltam, ezt a hagyományt valakinek folytatni kell. Ez volt az egyik oka. És természetesen fontosnak tartom azért is, mert ezzel másokon tudok segíteni – fogalmazott Gelencsér Andrea. 

A mai alkalom kapcsán a pontos adatokra adásunkkal egy időben derül fény. A következő akcióról az állandó véradókat szintén értesítik, de az biztos, hogy egy hét múlva ismét segíthetnek a donorok a Sugár utcában, valamint 14 órától a zalakarosi civil házban.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.