Vig Attila kontra TISZA Párt – A választási bizottság elé került az ügy

facebook megosztás

Vig Attila nem a TISZA Párt jelöltje – ez hivatalosan is kiderült a Nagykanizsai Helyi Választási Bizottság ma reggeli ülésén. Néhány napja szerkesztőségünket is többen megkeresték egy szórólap kapcsán, amin együtt szerepel a kanizsai polgármesterjelölt és Magyar Péter. A dokumentumot mind a két fél hivatalosan kifogásolta, a helyi független induló beadványának helyt is adott a grémium.

Nemrégiben az ÉVE tett panaszt hasonló ügyben, akkor egy olyan szórólapot dobtak a postaládákba reklámújságokkal és Radics Bálint lakossági fórumának meghívójával együtt, amin visszaéléssel vádolták az egyesület több politikusát, valamint Gyurcsány Ferencet. Ma ismét egy tacepao okozta a problémát, amitől, mint kiderült, mind a két fél elhatárolódik. Vig Attila, aki a 8-as körzetben képviselőjelöltként is indul, mindkét titulusában kifogást nyújtott be. A TISZA Párt kapcsán pedig Farkas Tibor, mint magánszemély tette meg ugyanezt. A szórólap egy meglehetősen gyenge minőségű fotoshoppolt kép, amire ezúttal az sem került fel, hogy ki készítette. Mint azt megírtuk, az előző esetében egy bizonyos Tényeket Tisztelők Társasága volt feltüntetve kiadóként. A grémium ma Vig Attila kérésének helyt adott, míg Farkas Tiborét formai problémák miatt nem tárgyalta. 

– Megállapítottuk a jogszabálysértés tényét, viszont a plakát fogalma a törvényben részletesen taglalva van, hogy mi minősül annak, megállapítható volt, hogy ennek a törvényi előírásnak, ami négy pontot is tartalmaz, nem felelt meg, ezért az eltiltást nem tudtuk alkalmazni. Nem volt megállapítható a plakát készítője, kiadója, egyebek. A másik egy választópolgár kifogása volt, ebben témában, azt viszont érdemi vizsgálat nélkül elutasította a helyi választási bizottság, tekintettel arra, hogy a kifogásoló személyével kapcsolatban, illetőleg a törvényben meghatározott személyi azonosításra alkalmas dolgokat nem tartalmazta a kifogás vagyis csak részben tartalmazta. S mivel kötelező lett volna a személyi azonosító jel megadása, amit ez a dokumentum nem tartalmazott, ezért érdemi vizsgálat nélkül elutasítottuk – nyilatkozta Baumgartner Imre, a Nagykanizsai Helyi Választási Bizottság  elnöke.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.