Szülőfaluja után Nagykanizsán is bemutatja első regényét Ádám-Boros Lilla

facebook megosztás

Romantikus és egyben történelmi kalandregény a Könnycsepp a tintafoltban című könyv, amelynek díszbemutatója hétvégén Zalakomárban volt. A település fiatal írója első kötetéről mesélt, valamint képzőművészeti alkotásaiból is válogatott az eseményre.

A kötetbemutató előzménye egy kiállításmegnyitó volt a Zalakomári Művelődési Házban, ahol az alkotó korábban készített akvarell festményeit tárta a látogatók elé. A képzőművészetnél korábban kezdett el foglalkozni az írással Ádám-Boros Lilla, akinek kezdetben a megyei napilapban jelentek meg diákírásai. A most bemutatott, mintegy 700 oldalas első kötetét két év alatt alkotta.

Ez a könyv a Könnycsepp a tintafoltban címet kapta. Egy budapesti antikváriumban dolgozik a főhősnő, aki megtalálja Marie Antoinette naplóját, ennek a naplónak pedig van egy bizonyos rejtvényjellege ugyanis valaki megjelölt benne különböző szavakat. A szórejtvény szálai Olaszországba vezetnek, úgyhogy ez egy kalandos történet árulta el Ádám-Boros Lilla író.

Lillát az írás felé középiskolásként magyartanára terelgette, aki az ünnepi könyvbemutatón is segítette az ifjú alkotót.

Egy olyan izgalmas romantikus könyvvel van dolgunk, ami a huszonévestől egészen a kilencvenes korosztályig ajánlható. Nagyon fontos, hogy Olaszországba és Franciaországba is elutazhatunk a regény segítségével, ezen kívül pedig a személyes problémáinkra is kaphatunk megfelelő válaszokat – vélekedett Rákosné Pajzs Szilvia, középiskolai magyar tanár.

A zalakomári könyvbemutatón azt is megtudtuk, hogy a romantikus szál, a helytörténet mellett a napló tulajdonosáról, a tragikus sorsú francia királynéról, Marie Antoinette-ről is megismerhetők érdekességek. Ádám-Boros Lilla szülőfaluja után megyei bemutató körútra indul első könyvével. A számos helyszín között Nagykanizsa is szerepel, hiszen június 8-án szombat délután a Halis István Városi Könyvtárba várják az érdeklődőket.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.