Számos sportágat kipróbálhattak a gyerekek a családi napon

facebook megosztás

Családi napra invitálta a kanizsaiakat a Jótékonysági Licit Nagykanizsai Csoport. A Mindenki Sportpályáján tartott eseményen a résztvevő gyerekek tucatnyi sportágat próbálhattak ki.

2023-ban rendezett először családi napot a jótékonysági csoport, akkor azonban az időjárás nem volt kegyes a résztvevőkhöz, idén viszont szikrázó napsütés várta a családokat a sportpályán. Stimecz Fridolin igyekezett bővíteni az egy évvel ezelőtti programot és számos helyi sportegyesületet meghívott. A gyerekeket azonban nemcsak a sportági bemutatók várták.  

- Várjuk őket gyerekprogramokkal, lesz bohócműsorunk, várja őket az ugrálóvár, körhinta, csillámtetoválás, lesz arcfestés. Ezúttal vegyesen csináltunk egy sportágválasztót egy minigyereknappal – mondta el Stimecz Fridoli, a Jótékonysági Licit Nagykanizsa Csoport vezetője. 

Forgatásunk idején a Kanizsa Bokszklub, majd a SWANS szórakoztatta a fiatalokat, de ki lehetett próbálni a kosárlabdát, a sakkot, a karatét, a vívást és a dzsúdót is. Az NTE szakosztályának edzői számára nem volt kérdés, hogy részt vesznek a programon, és minél több gyerekkel igyekeznek megismertetni a tradicionális japán harcművészetet.

gyereknap

- Amikor hívnak bennünket, akkor nagyon szívesen jövünk, hiszen mi is preferáljuk ezt a dolgot, hogy bemutassuk ezt a szép sportágat, illetve a városban is próbálunk minél több gyermeket rábírni arra, hogy tessék mozogni és próbálja ki ezt a nagyon szép küzdősportágat – tudtuk meg Mester Marcelltől, az NTE 1866 edzőjétől.

A legtöbb résztvevő nemcsak egy sportágat próbált ki a nap során, volt olyan, aki meg is találta a kedvencét.

- Kipróbáltam a dzsúdót és a bokszot, nekem mind a kettő nagyon tetszett. Valamelyikre biztos fogok járni – árulta el Kiss Martin. 

A szervezők sikeresnek ítélték az eseményt, így a tervek szerint a jövőben is rendeznek nagykanizsai sportágválasztót. A családi napról bővebb összeállítást láthatnak későbbi családi magazinműsorunkban.

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Jótékonysági Licit csoport Nagykanizsa - Gyermeknap a Mindenki sportpályáján

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.