Remek világbajnokságot zárt Molnár Csaba

facebook megosztás

Három éremmel térhetett haza a dublini inkluzív karate-világbajnokságról Molnár Csaba. Az Ippon Shotokan Egyesület sportolója egy-egy-egy arany, ezüst és bronzmedáliával térhetett haza az ír fővárosból.

Két éve kezdett el a parasportolók közt versenyezni Molnár Csaba. A kanizsai karatéka két évvel ezelőtt ezüstérmet szerzett a hazai inkluzív világbajnokságon. Ezt követően az utóbbi időben számos sikert ért el nemzetközi és hazai szinten is. Írországba is győzelmi reményekkel utazott, végül azonban nem a legerősebb számának számító kata vagyis formagyakorlat volt az, amivel elnyerte a világbajnoki címet.

- A szerepléssel úgy érzem nem volt semmi probléma, aranyérmet nyertem kötött küzdelemben. Második lettem szabad küzdelemben, ez azt jelentette, hogy én bárhogy védekezhettem az ellenfelem esetén, amire ő nem tudta, hogy én miként fogok védekezni és a formagyakorlatban harmadik helyezett lettem sajnos. Az első helyezettől két tizeddel kaptam ki, a második helyezettől pedig egy tizeddel - mondta el Molnár Csaba.

karate

Az Ippon Shotokan Egyesület sportolója a világbajnokság mellett idén már bizonyított magyar bajnokságon és Európa-bajnokságon is, így a következő időszak a pihenésről szól számára. Az év második felében azonban ismét igyekszik a győzelemért küzdeni a különböző tornákon.

- Kaptam meghívást Zalaegerszegre, a JKS-nek az éves nagy versenyére. Az inklúzív karateoktatók azt mondták, hogy valószínűleg Pesten is lesz nagy verseny októberben, de lehet, hogy lesz Litvániában és Skóciában is. Úgyhogy készülnöm kell augusztus közepétől ugyanúgy előre - árulta el a karatés. 

Molnár Csaba hozzátette, a formagyakorlatát szerinte úgy mutatta be, ahogyan azt a legjobban tudja. Ezzel nincs vége, mert igyekszik tovább tökéletesíteni, hogy legközelebb az élen tudjon zárni kedvenc versenyszámában is.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.