Régi-új, megválasztott és egyéni listás képviselők számoltak be tapasztalataikról

facebook megosztás

A még regnáló és leendő önkormányzati képviselők voltak a Kanizsa Médiaház Kibeszélő című magazinműsorának vendégei. Az Éljen VárosuNK! Egyesület színeiben Bodó László, Gondi Zoltán és Schauta Marcell számolt be a kampányidőszakban szerzett tapasztalatokról és a jövőbeni tervekről.

Műsorunk vendégei regnáló önkormányzati képviselők, akik megtartották titulusukat, ám a választások eredményei alapján úgynevezett státuszváltás történt, hiszen Bodó László ezúttal listáról került be a testületbe, míg Gondi Zoltán és Schauta Marcell egyéni választókerületet nyert. Utóbbi képviselő a 7. számú kerületben a Fidesz, KDNP jelöltjét, Bata Hajnalkát előzte meg.

- Az elején izgultunk, aztán amikor jöttek a számok a szavazókörökből, akkor egyre optimistábbak voltunk. Én nem gondoltam volna, hogy ekkora különbség lesz százalékban az ellenfelemmel kapcsolatban. Annál is inkább, mert a kampány az én lejáratásomra épült – mondta el Schauta Marcell, az ÉVE önkormányzati képviselője. 

Bodó László a 2. számú egyéni választókerületben indult ismét képviselőként, ám a voksoláson alulmaradt a még regnáló polgármesterrel, Balogh Lászlóval szemben, ám bekerült a testületbe. A képviselő úgy fogalmazott, ugyan szíven ütötte a voksolási eredmény, de továbbra is a városért fog dolgozni.

éve

- Képviselőtársam mondta, hogy sportolóként egyébként megszokta azt, hogy valaki a dobogó tetejére áll, valaki pedig lemarad róla. Földolgozza az ember. Eddig is a városért dolgoztam, és a következő ciklusban, ha lehetőségem lesz és konkrét feladatokat ad Horváth Jácint polgármester úr, akkor tovább tudom folytatni képviselői munkámat – árulta el Bodó László, az ÉVE önkormányzati képviselője. 

Gondi Zoltán az állampolgárok akarata alapján a 9. számú egyéni választókerület megválasztott képviselője lett, váltva a Fidesz-KNDP-s Tóth Nándort.

- Azért azt megemlíteném, hogy ez a 9. választókerület egy nagyon sajátos kerület. Hiszen benne van Bajcsa, ami egy falu, benne van Kiskanizsa, ami egy falusias jellegű városi övezet. És benne van a belváros, a Zeneiskola vagy a Nagyváthy környéke. Szerencsére az érdeklődés tényleg nagy volt - fogalmazott Gondi Zoltán, az ÉVE önkormányzati képviselője. 

A stúdióbeszélgetés során a résztvevők megköszönték Bodó László munkáját, aki kampányfőnökként irányította az elmúlt heteket. Nézőink a teljes vágatlan adást  ma este 18 óra 30 perctől láthatják.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.