Olyan drága a Balaton, hogy többen inkább külföldre utaznak

facebook megosztás

Balaton helyett sokan inkább külföldi utazást választanak. A megkérdezett helyiek úgy látják, az áremelkedések miatt jobban megéri valamelyik szomszédos országban nyaralni, de így is akad, aki idén is a magyar tengernél fog pihenni.

– Hát egynaposon voltunk, azért nem olyan nagyon vészes – fogalmazott egy kanizsai lakos. 

Nem mindenki gondolkodik hasonlóan, hiszen a többség szerint jelentős drágulás történt idén a Balaton környékén. Az Index még tavasszal számolt be arról, hogy mintegy 10 százalékos áremelkedés tapasztalható a vendéglátóhelyeknél a tavalyi évhez képest. A fagylalt ára például átlagosan 50-60 forinttal emelkedett. Korábban mi is foglalkoztunk a témával, miszerint a horvát tengerpart egyre népszerűbb a magyar turisták körében, amit a megkérdezett helyiek is megerősítettek, de így is vannak, akik ettől függetlenül a Balatonon tervezik az idei nyaralásukat. Majoros Árpád ugyancsak a magyar tengerhez utazik, de úgy látja sokan inkább külföldre mennek.

Balaton

– Valószínűleg igen. Sokan mennek ki a munkatársaim is inkább külföldre, mint a Balaton-partra – tudtuk meg Majoros Árpádtól. 

Vannak, akik szerint a jelenlegi melegben jobbnak látják, ha nem mozdulnak ki. Egy kamerán kívül nyilatkozó hölgy stábunknak arról beszélt, nehezen viseli a hőséget, így ebben az időben a Balatonra sem megy, hiszen mint mondta: hiába megyek árnyékba, ott is nagy a forróság. Tóth Andrea idén nem tervez a családjával hosszabb nyaralást, azonban az áremelkedések miatt ő is inkább külföldi utat választana.

– Inkább hogyha már úgy nézzük az arányokat, akkor én is azt mondanám, hogy inkább külföld, akkor több a látvány is, mint ebből az árból a Balatonon – mondta e Tóth Andrea. 

Mások ugyan terveznek utazást, de az árak miatt csak rövidebb időre, hiszen ahogy azt többen elmondták, egy hosszabb utazást nem engedhetnek meg maguknak.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.