Nemzetközi tánccsoportok vették birtokba a főteret

facebook megosztás

Nagykanizsa is bekapcsolódott a zalaegerszegi bázisú Nemzetközi Tánc- és Művészeti Fesztivál programjába. Hétfőn délelőtt hat ország táncosai vették birtokba az Erzsébet teret, ahol produkcióikkal szórakoztatták egymást és az érdeklődőket.

A programot lebonyolító zalaegerszegi Albatrosz Tánc és Sport Egyesület évek óta vesz részt különböző nemzetközi versenyeken és szerették volna hazákba is meghívni a különböző nációk művészeti csoportjait. Céljuk az volt, hogy a kulturális kavalkád ne csak a megyeszékhelyre, hanem több más zalai városra is kiterjedjen.

- Az ott szerzett élmény sokasága fogalmazta meg bennem azt az ötletet, hogy meg kellene valósítani mindezt Magyarországon is, hiszen én itt még hasonlót nem láttam. Annyira jó lenne, hogy ez az érzés és ez a hangulat idejönne az országunkba, hozzánk Zalaegerszegre és a környező városokba, hogy mindenki megtapasztalhassa ezt az élményt – árulta el Háriné Molnár Ágnes, a Nemzetközi Tánc- és Művészeti Fesztivál fő szervezője.

Nagykanizsa a Zrínyi-Bolyai Általános Iskola révén csatlakozott a programhoz. A táncosok különböző iskolai programokon vettek részt, majd 11 óra után érkeztek meg a város főterére.

- Kíváncsiak voltak az iskolai oktatásra, - főleg az indiai csoport - és arra, hogy milyen formában történik nálunk az oktatás, úgyhogy egy informatikaórát és egy idegennyelvi órát is látogattak. Több mindent kérdeztek ők is. Nagyon jó kapcsolatban kerültek a dél-koreaiak és az indiaiak is a gyerekekkel, majd beszélgetéseken vettek részt és mindenki megállapította, hogy milyen kedvesek és tisztelettudóak az embertársaikkal - mondta el Faller Zoltán, a Zrínyi-Bolyai Általános Iskola igazgatója. 

tánc

A hivatalos köszöntést és felvonulást követően a csoportok bemutatták produkciójukat. Kanizsáról a Zrínyi-Bolyai Iskola táncosai mellett a Szan-Dia növendékei is szerephez jutottak. A fellépők között, a házigazda magyarok mellett, indiai, indonéz, thaiföldi, lengyel csoport szerepelt. A külföldi vendégek szerint ez az utazás egymás kultúráinak megismerését is segíti.

- A magyar táncos csoport nagyon jól táncol együtt, mert gyorsak. A koreai tánc lassabb, mint a magyar, mert az élettel teli. Nagyon kedvelem a magyar táncokat - fogalmazott Can-Bok Lee táncos. 

A táncosok a nagykanizsai fellépésüket követően délután Szentkozmadombjára utaztak megmutatni tudásukat. Az I. Nemzetközi Tánc és Művészeti Fesztivál ma este a gálaműsorral zárul Zalaegerszegen.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.