Mit várnak a kanizsaiak a foci Eb-től? Továbbjutást

facebook megosztás

A Svájc elleni vereség ellenére is a magyar válogatott továbbjutását várják a csoportkörből a labdarúgó Európa-bajnokságon a stábunk által megkérdezett kanizsai sportbarátok. A nemzeti tizenegy adásunk pillanatában vív fontos mérkőzést a kontinenstornán a házigazda Németországgal.

Pénteken indult a tizenhetedik kontinensviadal, amit Németországban rendeznek és amin a magyar válogatott is szerepel. Forgatásunk idején a török-georgiai meccset rendezték és bár nem ez volt a legnagyobb presztízzsel bíró párharc, a történéseket így is tucatnyian követték egy kanizsai vendéglátóhelyen. A stábunknak nyilatkozó futballrajongók igyekeznek az Eb 51 meccse közül minél többet társaságban megtekinteni.

. Jó a társaság, vidámak. Most otthon is lehet nézni több emberrel a meccset, de sokan otthon egyedül néznék szerintem. Így sokkal jobb a hangulat, kint a szabadban, mindenki jól érzi magát, viccelődik mindenki, teljesen jó a hangulat, úgyhogy nagyon jó – mondta el Farkas László. 

foci

A magyar csapat 3-1-re kikapott az első körben Svájctól és így némileg csökkentek a továbbjutási esélyei. A mostani meccsnézés alatt is többeknél még a szombati történtek szolgáltatták a témát.

- Sokan láttuk szombaton, hogy az első félidő az kritikán aluli volt, a második félidőben voltak villanásaink, de az már később volt. Rossi is azt mondta, hogy „azért maradjunk a talajon”, nekünk azért a skótok ellen van sanszunk egyedül ebben a csoportban, a másik két csapat papíron, és ahogy látjuk a pályán is jobb, mint mi - fogalmazott Kotnyek István. 

Akadt azért olyan nyilatkozó, aki szerint a magyarok még ott lehetnek az egyenes kieséses szakaszban.

- Némi szerencse is kell, de remélhetőleg továbbjutnak, ha nem, akkor is szép helytállás volt, hogy kijutottunk oda és képviselték Magyarországot – árulta el Cziba István. 

A magyar csapat a harmadik mérkőzését vasárnap este Skócia ellen vívja Németországban. Az idei Európa-bajnokság döntőjét július 14-én rendezik.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.