Közösségi térré alakul a Jakabkúti utca szombaton

facebook megosztás

Piknikre invitálják a kanizsaiakat Radics Róbert és a környékbeli vállalkozók a Jakabkúti utcába. A szombati, ingyenes programon fagylaltevő verseny, népi játszóház, zenés fellépők és kertmozi is várja a résztvevőket.

A rendezvény ötlete Radics Róbertben azért fogalmazódott meg, mert szerinte a Jakabkúti utcában kevés kulturális és közösségi eseményt rendeznek, holott a kiskanizsaiak többsége naponta jár arra. A program a zöldterületre, valamint a futballpályára fog koncentrálódni. A fő szervező hozzátette: a helyiek is igénylik az ilyen programokat.

- Hála Istennek, nagyon sok az érdeklődő, eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptam. Mindenki azt mondja, hogy nagyon jó ötlet és próbáljuk meg, hátha lesz belőle egy sikersorozat - mondta el Radics Róbert vállalkozó. 

piknik

A kezdeményezéshez több környékbeli vállalkozás – így Jakabfi Dávid desszertműhelye – is örömmel csatlakozott. A program ugyan ingyenes, de a pikniken résztvevők akár nyereménnyel is távozhatnak.

- Szeretnénk, ha lenne egy piknikverseny, amire nagyon komoly nyereményt adtak a hozzájárulók. A lényeg a következő: el kell hozni egy piknikfelszerelést, aminek tartalmaznia kell egy kosarat, egy takarót, ami hozzátartozó élelmiszert és evőeszközöket rejt. Minél hangulatosabb legyen a piknik, ezt majd pontozza egy stáb és az nyer, akié a leghangulatosabb – fogalmazott Jakabfi Dávid, a JD Desszertműhely tulajdonosa. 

A piknik időtartama alatt útlezárásra kell számítani a Jakabkúti utcai bolt és a Nagyrác utcai kereszteződés között. Radics Róbert és Jakabfi Dávid egyaránt hozzátette, ha sikeres lesz a program, akkor jövőre ismét várni fogják az érdeklődőket.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.